CABARAN 30 HARI | 5 CARA MEMENANGI HATI AINAA ROSEBERRY

by - Tuesday, September 02, 2014



CABARAN 30 HARI | 5 CARA MEMENANGI HATI AINAA ROSEBERRY | Sudah tiba hari yang kedua pula untuk Cabaran 30 Hari. Cabaran kali ini agak sukar bagi diri ena iaitu Cara Memenangi Hati Anda. Haaaa, macam mana laaaa nak memenangi hati ena ni??? Hurmmmm Hurmmm. 

Sedang bertanya pada diri sendiri, sebab agak tercabar jugalah. Namun jangan risau. Ena dah ada jawapan untuk cabaran kali ini cuma fikir yang mana sesuai dan yang mana yang tak sesuai untuk dikongsikan bersama. Ada banyak sebenarnya tapi bagi yang tak penting ena tak masukkan dalam senarai. 

So, kalau you all nak tahu, sila teruskan membaca ye..



CARA MEMENANGI HATI 

1) Berperangai Gila Gila.
   - Bila ena tak serius, dia pun sama tak serius. Bila ena serius, dia pun serius. Pandai
     pandailah faham sendiri. Apapun, jangan gila over sangat sampai ena jadi meluat.

2) Sila Jaga Kebersihan dan Kekemasan
   - Ena mudah tertarik dengan orang yang sangat menjaga kebersihan dan kekemasan terutama
     pada penampilan diri. Ini adalah salah satu cara memenangi hati ena. Khas untuk lelaki.

3) Ikhlas Berkawan Dengan Ena
    - Ena boleh dapat tahu seseorang tu berkawan dengan ena ikhlas ke tak. Naluri. Tapi yang
      mana pandai berlakon tu, agak sukar bagi ena untuk kesani. Ekekeke.

4) Tidak Mudah Putus Asa Dengan Ena.
    -  Sila fahami lirik dalam lagu Que Sera by Justice Crew di bawah ni ye.





5) Hormat Ena Sebagai Seorang Manusia
    - Prinsip life ena simple, kau hormat aku dan aku hormat kau. Perkara yang paling penting
      untuk tawan hati ena, tak kira perempuan atau lelaki.




You May Also Like

40 Comments

  1. Mcm best jer cabaran ni...blh kenal tuan tanah...hihi..

    ReplyDelete
  2. yg no 5 tu. paling sy suka. prinsip hidup yang boleh dicontohi. :)

    ReplyDelete
  3. ni nak kasi laki masa depan tau la ni..hihi

    ReplyDelete
  4. yang ke 5 tu mmg ptt ada untuk semua orang~ Nice~~ hehehehe

    ReplyDelete
  5. amboih. entri mencari jodoh ka? lagi satu kena tambah. muka kena handsome dan kaya! kan ena kan? hahahha! kalau glamour itu satu bonus. hiks! weyh. meh lah singgah blog weeeyhhh...
    www.kaio.my :p

    ReplyDelete
  6. Gila-gila tu yang tak tahan tu hahaha. Akak pun naik gila dah ngan geng-geng kita :p

    ReplyDelete
  7. Nak hormat acaner ? Tabik depan ena eh.. krik2

    ReplyDelete
  8. yes kita hampir serupa

    ReplyDelete
  9. wahhhh kretif describe pakaim lagu tu heheheh

    ReplyDelete
  10. Naseb aten pun gila-gila. Tu yg ena suka aten kannn. Hahaha

    ReplyDelete
  11. Naseb aten pun gila-gila. Tu yg ena suka aten kannn. Hahaha

    ReplyDelete
  12. akak tak putus asa dengan ena dan sentiasa hormat ena sebagai manusia...hu hu hu...

    ReplyDelete
  13. point number 5 tu penting hehehe

    ReplyDelete
  14. Ramai gak yang gila erk... Hahahaha

    ReplyDelete
  15. Betul tu ena.. at least kita berterus terang apa yg kita suka dan x suka..the rest biar kawan2 nilaikan..ye x..

    ReplyDelete
  16. Ok.. noted dear.. hehe

    ReplyDelete
  17. Ooo.. kena jd org gila dulu la ni...

    ReplyDelete
  18. Dapat yang gila-gila, memang best...

    ReplyDelete
  19. awkk... kita dah makin memahami awk tau x.. heheh

    ReplyDelete
  20. Hai gila opss haha sama la kite ye :p

    ReplyDelete
  21. Keikhlasan penting dalam persahabatan... Best dapat kawan dengan Ena..

    ReplyDelete
  22. Apa pon kena buat dgn ikhlas, Ena rasanya mcm pernah jumpa masa dgn Bro tu hari . Review filem animasi @eCurve, harap pcl jgn salah orang.

    ReplyDelete
  23. Memang semua ciri - ciri tue.. dah ada.. he he..

    ReplyDelete
  24. gua belanja cendol.

    Rasanya itu pun dah lebih dari cukup, kan?

    Haha..

    ReplyDelete
  25. yang penting ikhlas dalam semua benda

    ReplyDelete
  26. selalu nya orang gila taknak mengaku gila..

    bermakna ni memang terlebih gilaa:D

    cute! *like*

    ReplyDelete
  27. 1 & 2 sama dengan dayah..hehe

    ReplyDelete
  28. Saya takkan putus asa dengan awk cik ena..

    ReplyDelete
  29. wah... salam blogworking...

    salam maju jaya dan semoga berjaya...

    jemput datang ke blog kak yati..
    www.yatiadam.com

    ReplyDelete
  30. gila bukan sebarang gila yer.
    heheh.

    ReplyDelete
  31. Ada lagi part yang sama.. Part kebersihan & kekemasan.. Tu antara salah satu cara utk menang hati akak jugak.. Esok baru update.. Hehe.. ari ni baru 1st day startc challenge.. Lambat sikit.. Heheh..
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  32. Nak gila cmne tuh.. Hehe

    ReplyDelete
  33. que sera2...my fav song too!

    ReplyDelete
  34. Hai ena.... Hehe

    ReplyDelete
  35. Malangnya gua tak gila macam aina.. hahaha. Larik.

    ReplyDelete
  36. hormati kita sbagai manusia tu sha akui, kdg ramai kwn yg kita kwn tu buat enda ja kan...enda mcmna tu..pun sha kurang pasti hakss..

    ReplyDelete
  37. Yg no.3 dan no.5....penting sangat...ikhlas nak berkawan dengan kita dan saling hormat menghormati...semoga berjaya dik...

    ReplyDelete
  38. stuju dgn number 5 tu ,

    number 1-4 tu same with me ^.^

    ReplyDelete
  39. Macam best jer join cabaran 30 hari tu.. tapi dah terlewat utk join.. ;(

    ReplyDelete
  40. gila-gila tu mcm org gila ke..hehe

    ReplyDelete