Sebarang Review / Pengiklanan --> INAAINAA92@GMAIL.COM (Email)

Tuesday, September 02, 2014

CABARAN 30 HARI | 5 CARA MEMENANGI HATI AINAA ROSEBERRY



CABARAN 30 HARI | 5 CARA MEMENANGI HATI AINAA ROSEBERRY | Sudah tiba hari yang kedua pula untuk Cabaran 30 Hari. Cabaran kali ini agak sukar bagi diri ena iaitu Cara Memenangi Hati Anda. Haaaa, macam mana laaaa nak memenangi hati ena ni??? Hurmmmm Hurmmm. 

Sedang bertanya pada diri sendiri, sebab agak tercabar jugalah. Namun jangan risau. Ena dah ada jawapan untuk cabaran kali ini cuma fikir yang mana sesuai dan yang mana yang tak sesuai untuk dikongsikan bersama. Ada banyak sebenarnya tapi bagi yang tak penting ena tak masukkan dalam senarai. 

So, kalau you all nak tahu, sila teruskan membaca ye..



CARA MEMENANGI HATI 

1) Berperangai Gila Gila.
   - Bila ena tak serius, dia pun sama tak serius. Bila ena serius, dia pun serius. Pandai
     pandailah faham sendiri. Apapun, jangan gila over sangat sampai ena jadi meluat.

2) Sila Jaga Kebersihan dan Kekemasan
   - Ena mudah tertarik dengan orang yang sangat menjaga kebersihan dan kekemasan terutama
     pada penampilan diri. Ini adalah salah satu cara memenangi hati ena. Khas untuk lelaki.

3) Ikhlas Berkawan Dengan Ena
    - Ena boleh dapat tahu seseorang tu berkawan dengan ena ikhlas ke tak. Naluri. Tapi yang
      mana pandai berlakon tu, agak sukar bagi ena untuk kesani. Ekekeke.

4) Tidak Mudah Putus Asa Dengan Ena.
    -  Sila fahami lirik dalam lagu Que Sera by Justice Crew di bawah ni ye.





5) Hormat Ena Sebagai Seorang Manusia
    - Prinsip life ena simple, kau hormat aku dan aku hormat kau. Perkara yang paling penting
      untuk tawan hati ena, tak kira perempuan atau lelaki.




Share

Other Article

CABARAN 30 HARI | 5 CARA MEMENANGI HATI AINAA ROSEBERRY
4/ 5
Oleh

40 Comments

Tulis Comments
avatar
2.9.14

Mcm best jer cabaran ni...blh kenal tuan tanah...hihi..

Reply
avatar
2.9.14

yg no 5 tu. paling sy suka. prinsip hidup yang boleh dicontohi. :)

Reply
avatar
2.9.14

ni nak kasi laki masa depan tau la ni..hihi

Reply
avatar
2.9.14

yang ke 5 tu mmg ptt ada untuk semua orang~ Nice~~ hehehehe

Reply
avatar
2.9.14

amboih. entri mencari jodoh ka? lagi satu kena tambah. muka kena handsome dan kaya! kan ena kan? hahahha! kalau glamour itu satu bonus. hiks! weyh. meh lah singgah blog weeeyhhh...
www.kaio.my :p

Reply
avatar
2.9.14

Gila-gila tu yang tak tahan tu hahaha. Akak pun naik gila dah ngan geng-geng kita :p

Reply
avatar
2.9.14

Nak hormat acaner ? Tabik depan ena eh.. krik2

Reply
avatar
2.9.14

yes kita hampir serupa

Reply
avatar
2.9.14

wahhhh kretif describe pakaim lagu tu heheheh

Reply
avatar
2.9.14

Naseb aten pun gila-gila. Tu yg ena suka aten kannn. Hahaha

Reply
avatar
2.9.14

Naseb aten pun gila-gila. Tu yg ena suka aten kannn. Hahaha

Reply
avatar
2.9.14

akak tak putus asa dengan ena dan sentiasa hormat ena sebagai manusia...hu hu hu...

Reply
avatar
2.9.14

point number 5 tu penting hehehe

Reply
avatar
2.9.14

Ramai gak yang gila erk... Hahahaha

Reply
avatar
2.9.14

Betul tu ena.. at least kita berterus terang apa yg kita suka dan x suka..the rest biar kawan2 nilaikan..ye x..

Reply
avatar
2.9.14

Ok.. noted dear.. hehe

Reply
avatar
2.9.14

Ooo.. kena jd org gila dulu la ni...

Reply
avatar
2.9.14

Dapat yang gila-gila, memang best...

Reply
avatar
2.9.14

awkk... kita dah makin memahami awk tau x.. heheh

Reply
avatar
2.9.14

Hai gila opss haha sama la kite ye :p

Reply
avatar
2.9.14

Keikhlasan penting dalam persahabatan... Best dapat kawan dengan Ena..

Reply
avatar
2.9.14

Apa pon kena buat dgn ikhlas, Ena rasanya mcm pernah jumpa masa dgn Bro tu hari . Review filem animasi @eCurve, harap pcl jgn salah orang.

Reply
avatar
2.9.14

Memang semua ciri - ciri tue.. dah ada.. he he..

Reply
avatar
2.9.14

gua belanja cendol.

Rasanya itu pun dah lebih dari cukup, kan?

Haha..

Reply
avatar
2.9.14

yang penting ikhlas dalam semua benda

Reply
avatar
2.9.14

selalu nya orang gila taknak mengaku gila..

bermakna ni memang terlebih gilaa:D

cute! *like*

Reply
avatar
3.9.14

1 & 2 sama dengan dayah..hehe

Reply
avatar
3.9.14

Saya takkan putus asa dengan awk cik ena..

Reply
avatar
3.9.14

wah... salam blogworking...

salam maju jaya dan semoga berjaya...

jemput datang ke blog kak yati..
www.yatiadam.com

Reply
avatar
3.9.14

gila bukan sebarang gila yer.
heheh.

Reply
avatar
3.9.14

Ada lagi part yang sama.. Part kebersihan & kekemasan.. Tu antara salah satu cara utk menang hati akak jugak.. Esok baru update.. Hehe.. ari ni baru 1st day startc challenge.. Lambat sikit.. Heheh..
Rosmiza Ali Official Blog™

Reply
avatar
3.9.14

Nak gila cmne tuh.. Hehe

Reply
avatar
3.9.14

que sera2...my fav song too!

Reply
avatar
4.9.14

Hai ena.... Hehe

Reply
avatar
4.9.14

Malangnya gua tak gila macam aina.. hahaha. Larik.

Reply
avatar
4.9.14

hormati kita sbagai manusia tu sha akui, kdg ramai kwn yg kita kwn tu buat enda ja kan...enda mcmna tu..pun sha kurang pasti hakss..

Reply
avatar
5.9.14

Yg no.3 dan no.5....penting sangat...ikhlas nak berkawan dengan kita dan saling hormat menghormati...semoga berjaya dik...

Reply
avatar
16.9.14

stuju dgn number 5 tu ,

number 1-4 tu same with me ^.^

Reply
avatar
Ain
18.9.14

Macam best jer join cabaran 30 hari tu.. tapi dah terlewat utk join.. ;(

Reply
avatar
19.9.14

gila-gila tu mcm org gila ke..hehe

Reply