CABARAN 30 HARI | 3 PERKARA YANG INGIN DIKATAKAN KEPADA EX

by - Friday, September 05, 2014



CABARAN 30 HARI | 3 PERKARA YANG INGIN DIKATAKAN KEPADA EX | Wow!! Cabaran untuk hari kelima ni memang betul betul buat ena berdebar debar untuk menaip. Cabaran untuk kali ini ialah ena dikehendaki untuk senaraikan 3 perkara yang ingin dikatakan kepada ex as known as bekas kekasih. OMG!

Okay tetiba jadi pening memikirkan apa nak ditulis tapi syok pun ada juga ni sebab dapat meluahkan apa yang terpendam dalam hati selama ini. Diikutkan malas nak fikir tentang perasaan terhadap bekas kekasih ena, namun demi cabaran ni terpaksa menjiwai balik. Jiwa kegeraman. Harharhar.

Jom baca apa yang ena nak sampaikan untuk bekas kekasih ena yang disayangi dan dikasihi. Tui!



3 PERKARA YANG INGIN DIKATAKAN KEPADA EX

1) First of all, ikhlas dari hati, ena nak ucapkan Terima Kasih kepada mereka yang telah hadir dalam hidup ena selama ini. Kalau korang tak hadir dalam hidup ena, mungkin ena tak dapat bercinta dengan lebih matang selepas ni. Banyak juga ena pelajari

2) Tak tahulah ena maafkan korang ni ikhlas ke tak sebab rasa geram dan marah dalam hati tu masih ada lagi. Hati ni memang sakit sangat kalau ingat kembali apa yang korang dah buat pada ena. Namun apakan daya ena untuk menghukum korang malah ena tak ada hak untuk menghukum kesalahan seseorang itu. Biarlah Allah yang membalas segala galanya. Lagipun masing masing ada buat silapkan, so tak layak ena untuk tundingkan jari lagi. Berat hati untuk mengatakan, tapi malaslah nak layan perasaan marah apa semua yang perkara yang menyerabutkan ni. Rasa tak bebas beb. So, lets the time heal everything. Semua ni terjadi bersebab dan ena sekarang dah nampak hikmah dan kebaikkan disebalik kejadian semua ni. Alhamdulillah.

3) Tak mahu cakap banyak, malas nak fikir bebanyak pasal bekas kekasih ni. Jom layan lagu kat bawah ni dari Taylor Swift : We Are Never Getting Back Together...



Tapi kalau bekas kekasih ena merupakan jodoh ena, ummmm itu ena tak tahu la nak kata apa. Terima jelah seadanya. Hadapi kehidupan masa depan, bukan kehidupan masa lampau. Allah aturkan yang terbaik untuk setiap hambaNya. Ena mampu doa yang terbaik.



CABARAN 30 HARI #KELABBLOGGERBENASHAARI

Hari 3 : Sesuatu Menguatkan Ainaa Roseberry
Hari 4 : Buku Kegemaran Ainaa Roseberry
Hari 5 : 3 Perkara Yang Ingin Dikatakan Kepada Ex
Hari 6: Apa Yang Ainaa Roseberry Makan Hari Ini



You May Also Like

46 Comments

  1. betul tu... doakan yg terbaik kan

    ReplyDelete
  2. Sabar yer.. Allah akan gantikan dengan yang lebih baik

    Jemput singgah, komen dan follow

    CABARAN HARI KE-5

    ReplyDelete
  3. Hahahaha.... Hati cam kaca rupenye si ena ni...

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum dan salam singgah Jumaat dik...semoga berjaya..

    ReplyDelete
  5. YA YA....we never getting back together ye....baguih sgt..haha.....sy suka cabaran ke-5 (actually sy x join pun, sekadar menjadi pembaca setia ) :P

    ReplyDelete
  6. yg ni best. kehkeh

    dah jodoh tk kemana kan..hehe

    ReplyDelete
  7. agak sedih di situ, mama faham.. takpe dear, jodoh ketentuan Allah, anggap apa yang berlaku ada hikmah kebahagiaan yang tersembunyi ok..

    nantikan cerita kisah silam mama pulak.. hakhakhak...

    ReplyDelete
  8. haaaa betul ena ;)) tapi takpe kumbang bukan sekor ;) ....

    ReplyDelete
  9. yesss We Are Never Getting Back Together :p

    ReplyDelete
  10. touching bace.. hukhuk..

    ReplyDelete
  11. Andai dia jodoh Ena.... eh

    ReplyDelete
  12. lagu tu akak pun suka...agak2 diaorang baca tak? hik hik hik...

    ReplyDelete
  13. Let it go let it goooo. Ena masih cantik dan muda, masih boleh kejar kebahagiaan dgn orang lain. Moga Allah berikan Ena pasangan yg baik dan sayang Ena ;)

    ReplyDelete
  14. alololo chillss kak ena kan kuat!! Insyallah ada jodoh lebih baik buat kak ena one day maybe! :)

    ReplyDelete
  15. real man can't be stolen..

    ReplyDelete
  16. haihh, cari yg molek2 jee lepas ni, jenis tak tau hargai ni boleh kick awal-awal. ahaha

    ReplyDelete
  17. Positif ena.doa dpt pasangan yg baik.. :)

    ReplyDelete
  18. betool tu. kalau dh jodoh, x leh nak buat apa. doakan yang terbaik ye.

    ReplyDelete
  19. Memang mencabar betul tugasan hari ke-5 ni Ena.. Akak belum apa2 dah berpeluh dah ni.. Gementar nak menulis pasa ex2 ni.. Tapi maybe ini peluang terbaik utk kita luahkan apa yang terbuku selama ni kan? Apa pun, segalanya tentu ada hikmah yang terbaik yang Allah nak bagi kat kita.. =)
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  20. never get back..tu yg diharapkan sngt..huhu

    ReplyDelete
  21. ujian.. :) allah nk bg yg lebih baik.. :D

    ReplyDelete
  22. dear ex, i still have y and z behind me

    ReplyDelete
  23. dear ex, i still have y and z behind me

    ReplyDelete
  24. wehuuu... lupekn aje kisah lama. hihi....

    ReplyDelete
  25. Melepaskan dgn rela ape yg dh pergi. think +ve dan truskan kehidupan... doakan yg trbaik utk dia..

    ReplyDelete
  26. alololollolo baik ena maafkan dia. past is past hehehe

    www.idabaharum.com

    ReplyDelete
  27. Okay lah tu ena, memasaing buat salah.. yg tgh berkasih ni kena jaga elok² . Matang itu pemudah cara berkasih, kalau nak ilmu lebih cari pcl kah kah..

    ReplyDelete
  28. Korang eh? Ramainya ex.. Haha..

    ReplyDelete
  29. bekas kekasih kaksha kini suami kaksha... sebab pernah couple satu hari, pastu putus, pas 2 tahun jumpa and kawin !! huwahuwa....

    suka tengok muka ena dalam ni, cantik :)

    ReplyDelete
  30. Ramai dah tersungkur.. Update sampai hari ketiga pun ada

    Semoga kuat semangat.

    Hehe

    ReplyDelete
  31. Dah masuk hari ke 5 ya.

    Cepat je masa berlalu.

    ReplyDelete
  32. Bgus ina... bekas kekasih adalah guru cinta kira sbnrnya... ewahhh...

    ReplyDelete
  33. ececeee guna jawapan selamat pulak diaa. :D pheww! hehe

    ReplyDelete
  34. Kekeke... weeee never never never.. be back togetherr..
    Best lagu tu

    ReplyDelete
  35. Ena petik jari sekali ja. Selori yg mai nanti. hee

    ReplyDelete
  36. Yup Ena... Allah aturkan yang terbaik untuk setiap hambanya.... setiap orang pasti ada cerita yang masing2... :)

    ReplyDelete
  37. perkara yang nak dikatakan kepada sy pula?

    ReplyDelete
  38. hmmm.. ramai x ex aina..?? hehehe

    ReplyDelete
  39. klu dah jodoh , pi mai pi mai tang tu gak ... mcm kes sis , dah berthn tapi kini sireh pulang ke gagang ... istikharah je la ... heh heh

    ReplyDelete
  40. Bagus Ena, positif! :)

    ReplyDelete
  41. apa yg jadik pun, life must go on kn ??
    so yeah , let's time heal everything ^.^

    ReplyDelete
  42. nnti akan dapat lebih baik

    ReplyDelete