SENI KREATIF | POTONGAN DAUN | OMID ASADI

by - Friday, August 08, 2014



SENI KREATIF | POTONGAN DAUN | OMID ASADI | Ena sangat teruja melihat seni kreatif potongan daun yang direka oleh Omid Asadi. Beliau berasal dari Manchester, United Kingdom. Ena tertarik untuk share kepada you all serba sedikit hasil seni kreatif potongan daun beliau. 

Omid Asadi menggunakan teknik cutting dan teknik carving. Perghhh menakjubkan! Ena masa sekolah dahulu pernah belajar carving di atas plaster of Paris. Bukan senang nak buat carving ni, mesti kena ada daya ketelitian, kesabaran dan ketabahan yang sangat tinggi. Itu baru carving atas plaster of Paris tapi yang ini atas daun. Perghhhhhh lagi laaaa!

Jom kita tengok hasil seni kreatif potongan daun Omid Asadi







Cantik kannnn??? Teringin nak cuba buat tapi tak tahu nak buat bentuk apa. Hahahaha. Memang tabik spring kat Omid Asadi. Maybe dia minatkan, itu yang dia boleh hasilkan potongan daun yang sangat menakjubkan ini.


You May Also Like

24 Comments

  1. orang macam ni memang berseni. yang tangan tak berseni macam nik ni mampu nengok jelah.. huhuhu

    ReplyDelete
  2. teruja sangat ni hehehe..
    pssttt...
    buatkan untuk AA boleh tak ena?
    hehehe

    ReplyDelete
  3. cantiknyaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  4. amat kreatif dan menarik
    terima kasih atas perkongsian

    ReplyDelete
  5. Serious! Menakjubkan kreativiti header ni! Kagum melihat bakatnya. Daun apa dia guna he? Tk koyak plak tu hehe

    ReplyDelete
  6. cantik..tgn seni btul..bukan senang nk buat tu..

    ReplyDelete
  7. Cantiknya..smart giler lah..

    ReplyDelete
  8. kreatiff sangat.. kupkupu follow sini follower #3734

    ReplyDelete
  9. kreatif. boleh buat bisnes.hehe..jemput join segmen nostalgia aidilfitri.. http://whiteroses2013.blogspot.com/2014/08/segmen-nostalgia-aidilfitri-2014-by_8.html

    ReplyDelete
  10. wah ni betul2 kreatif. Tak reti kalau buat. Saya pandai amik daun lepastu buat bunyi letup je. Haha

    Entri terkini MINDAKABUR : Cara Untuk Mengemaskini Metadata dan Album Cover Pada Fail MP3

    ReplyDelete
  11. kreatif betul kn ainaa...tapi daun bole tahan lama ke?

    ReplyDelete
  12. Wahh, detailnya potongan diaa. Cantik sgt!

    ReplyDelete
  13. masyaAllah.. cantiknyaaaa.. tak pernah terfikir ada orang kreatif akan buat camni.. sangat2 cantik.. sukaaa

    ReplyDelete
  14. Subhanallah... mmg kreatif.... cantik...

    ReplyDelete
  15. cantik sgt....ni mmg org tangan seni je bole buat...heheh

    ReplyDelete
  16. Ok, ini adalah rare.. Kagum gila ah dgn seni dia ni.. Alangkah bagusnya kalau tangan ni berseni cani.. Boleh buat duit kot.. Heee..😁
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  17. Subhanallah...
    Maca-macam kreativiti ada pada manusia di dunia ni kan.. :)

    ReplyDelete
  18. serius kreatif. pakai daun pun boleh hasilkan corak yang cantik

    ReplyDelete
  19. wahhh gigihnya dia,cantik plak tu,kalau kak sue tak bleh arrr kurang kesabaran hehehehhe....

    ReplyDelete
  20. cantik sangat ! tapi perlukan kesabaran buat benda cenggini...

    ReplyDelete