Sebarang Review / Pengiklanan --> INAAINAA92@GMAIL.COM (Email)

Friday, August 08, 2014

SENI KREATIF | POTONGAN DAUN | OMID ASADI



SENI KREATIF | POTONGAN DAUN | OMID ASADI | Ena sangat teruja melihat seni kreatif potongan daun yang direka oleh Omid Asadi. Beliau berasal dari Manchester, United Kingdom. Ena tertarik untuk share kepada you all serba sedikit hasil seni kreatif potongan daun beliau. 

Omid Asadi menggunakan teknik cutting dan teknik carving. Perghhh menakjubkan! Ena masa sekolah dahulu pernah belajar carving di atas plaster of Paris. Bukan senang nak buat carving ni, mesti kena ada daya ketelitian, kesabaran dan ketabahan yang sangat tinggi. Itu baru carving atas plaster of Paris tapi yang ini atas daun. Perghhhhhh lagi laaaa!

Jom kita tengok hasil seni kreatif potongan daun Omid Asadi







Cantik kannnn??? Teringin nak cuba buat tapi tak tahu nak buat bentuk apa. Hahahaha. Memang tabik spring kat Omid Asadi. Maybe dia minatkan, itu yang dia boleh hasilkan potongan daun yang sangat menakjubkan ini.


Share

Other Article

SENI KREATIF | POTONGAN DAUN | OMID ASADI
4/ 5
Oleh

24 Comments

Tulis Comments
avatar
8.8.14

orang macam ni memang berseni. yang tangan tak berseni macam nik ni mampu nengok jelah.. huhuhu

Reply
avatar
8.8.14

teruja sangat ni hehehe..
pssttt...
buatkan untuk AA boleh tak ena?
hehehe

Reply
avatar
8.8.14

cantiknyaaaaaaaaaaaaaa

Reply
avatar
8.8.14

amat kreatif dan menarik
terima kasih atas perkongsian

Reply
avatar
8.8.14

Serious! Menakjubkan kreativiti header ni! Kagum melihat bakatnya. Daun apa dia guna he? Tk koyak plak tu hehe

Reply
avatar
8.8.14

cantik..tgn seni btul..bukan senang nk buat tu..

Reply
avatar
8.8.14

Cantiknya..smart giler lah..

Reply
avatar
8.8.14

kreatiff sangat.. kupkupu follow sini follower #3734

Reply
avatar
9.8.14

kreatif. boleh buat bisnes.hehe..jemput join segmen nostalgia aidilfitri.. http://whiteroses2013.blogspot.com/2014/08/segmen-nostalgia-aidilfitri-2014-by_8.html

Reply
avatar
9.8.14

wah ni betul2 kreatif. Tak reti kalau buat. Saya pandai amik daun lepastu buat bunyi letup je. Haha

Entri terkini MINDAKABUR : Cara Untuk Mengemaskini Metadata dan Album Cover Pada Fail MP3

Reply
avatar
9.8.14

kreatif betul kn ainaa...tapi daun bole tahan lama ke?

Reply
avatar
9.8.14

Wahh, detailnya potongan diaa. Cantik sgt!

Reply
avatar
10.8.14

masyaAllah.. cantiknyaaaa.. tak pernah terfikir ada orang kreatif akan buat camni.. sangat2 cantik.. sukaaa

Reply
avatar
10.8.14

Subhanallah... mmg kreatif.... cantik...

Reply
avatar
11.8.14

cantik sgt....ni mmg org tangan seni je bole buat...heheh

Reply
avatar
11.8.14

Ok, ini adalah rare.. Kagum gila ah dgn seni dia ni.. Alangkah bagusnya kalau tangan ni berseni cani.. Boleh buat duit kot.. Heee..😁
Rosmiza Ali Official Blog™

Reply
avatar
11.8.14

Subhanallah...
Maca-macam kreativiti ada pada manusia di dunia ni kan.. :)

Reply
avatar
11.8.14

serius kreatif. pakai daun pun boleh hasilkan corak yang cantik

Reply
avatar
12.8.14

wahhh gigihnya dia,cantik plak tu,kalau kak sue tak bleh arrr kurang kesabaran hehehehhe....

Reply
avatar
15.8.14

cantik sangat ! tapi perlukan kesabaran buat benda cenggini...

Reply
avatar
17.8.14

Cantik dan menarik

Reply