Wednesday, August 13, 2014

RECYCLE PASU PECAH | SENI HIASAN



RECYCLE PASU PECAH | SENI HIASAN | Kita sering kali buang benda yang sudah tidak boleh diguna lagi. Contohnya pasu pecah. Kalau pasu kat rumah you all pecah apa yang you all akan buat?? Mesti campak terus dalam tong sampah kan. 

Sebenarnya pasu pecah tu kita boleh buat perhiasan kalau pandai ubahsuai rupa bentuk pasu pecah tersebut. Mustahil?? Tidak mustahil laa sebab ada yang dah cuba buat. Serius memang cantik sangat! Seolah olah ada taman kat dalam pasu pecah tersebut.

Jom kita tengok koleksi recycle pasu pecah seni hiasan.








Cantik kannnn??? Haa kepada yang suka tanam pokok bunga tu, boleh la cuba buat macam ni nanti. Tak payah menambahkan lagi sampah sarap kat dunia ni. Tapi otak kena betul betul kreatif. Alaaa, boleh cari tutorial kannnn. Google je. Ekekeke.

Okaylah, selamat mencuci mata~



Share

Other Article

RECYCLE PASU PECAH | SENI HIASAN
4/ 5
Oleh

34 Comments

Comments
avatar
14.8.14

Only creative ppl will think of this, tak pernah terpikir pun. Biasanya buang aje pasu pecah tu huhu

Reply
avatar
14.8.14

sangat osemmmm !! tak membazir kan...?? bestnya kalau ada kreativiti...

Reply
avatar
14.8.14

wahhhhh kreatifnyaaaa bleh main org2 tu,yang patung jertas tu hehehhehee....

Reply
avatar
14.8.14

tengok pada pasunya tu macam sengaja dipecahkan instead of terpecah sendiri hehehe. tapi, memang kreatif no doubt! ^^

Reply
avatar
14.8.14

memang cantik dan kreatif lah..

Reply
avatar
14.8.14

Wah! Ini mmg kena betul kreatif & rajin nih.. Tak pernah lak terpikir nk recycle pasu pecah cani.. Akak suka yg ada rumah api kat tengah2 tu.. Cantik ngat!😊
Rosmiza Ali Official Blog™

Reply
avatar
14.8.14

Sangat kreatif kan. Tiada pembaziran dan alam sekitar pun terjaga.

Reply
avatar
14.8.14

Kreatif sungguh! Serius sangat2 cantik dekorasi pasu2 ni Ainaa. Suka lah akak tengok... ^__^

Reply
avatar
14.8.14

cantik.. macam perkampungan hobbit je

Reply
avatar
14.8.14

haha, creative dan cantik! kak fiza guna pasu plastik, payah sikit nak pecah.hihihi

Reply
avatar
14.8.14

Gile cantik pasu pecah ni kalau buat macam ni.

Reply
avatar
14.8.14

Assalamualaikum ena, kreatifnya.. suka tengok ~~~

Reply
avatar
lia
14.8.14

wahhh mmg chantek... kreatif sungguh...

done follow here ;)

Reply
avatar
14.8.14

hehe... cantik dan kreatif kan ... lepas ni boleh pecahkan pasu kita ;)

Reply
avatar
14.8.14

Tersangat kreatif. Kena tunjuk dokek omak den ni ha..

Reply
avatar
14.8.14

sangat kretiffff..

elakkan pembaziran ni..
biasa kalau pasu pecah terus msuk longkang. hehe

Reply
avatar
14.8.14

Kreatif. Saya sudah buang pasu pecah. Peringatan untuk simpan dan gubah secara kreatif.

Reply
avatar
14.8.14

comellah pulak.... tapi mmg betul pun, klu pasu pecah, buang je terus :D

Reply
avatar
Anonymous
14.8.14

Dalam hati ada taman

Reply
avatar
14.8.14

wah..kreatifnye..tak terfikir pun boleh recycle balik.hehe

Reply
avatar
14.8.14

Kreatif betul dorang ni. haah

Reply
avatar
14.8.14

sangat kreatif!tapi sayang sekali saya tak minat berkebun...

Reply
avatar
14.8.14

Aku tak sekreatif macam ni, kalau ada yang pandai ni memang bg upah je buatkan. haha

Reply
avatar
15.8.14

Blogwalked!

http://cerita-adindabaizuramazlan.blogspot.com/

Reply
avatar
15.8.14

bak kata orang tua kalau tangan hidup buat apapun menjadi.. yg penting nak atau tak nak jer. apapun kreatif

Reply
avatar
15.8.14

Wahhhh! cantik sangat!

Reply
avatar
16.8.14

..otak klu kreatif, mcm2 hasil yg mengkagumkn boleh terhasil kn ainaa..hehe

Reply
avatar
17.8.14

Wah menarik dan boleh cuba nie...En Hubby mmg suka menanam pokok..

Reply
avatar
17.8.14

haah la...mcm mana bleh x terfikir macam ni kan...letak pokok orkid pun ok gak tu kan...

Reply
avatar
18.8.14

tak terpikir pun boleh buat macam ni, untung kalau ada otak yang kreatif..tkde la membazir pasu tu kalau dibuang

Reply
avatar
18.8.14

creative nye..cantik kot..

Reply
avatar
18.8.14

memang nampak unik je kan...so, lepas ni...kalau ada pasu pecah...jangan dibuang....buat macam ni...hee

Reply
avatar
21.8.14

cantiknya! klu den ada rumah, mau ada juga macam ni

Reply

The owner of this blog reserves the right to edit or delete any comments submitted to this blog without notice due to:

1) Comments deemed to be spam or questionable spam

2) Comments including profanity

3) Comments containing language or concepts that could be deemed offensive

4) Comments that attack a person individually (including agency)