RECYCLE PASU PECAH | SENI HIASAN

by - Wednesday, August 13, 2014



RECYCLE PASU PECAH | SENI HIASAN | Kita sering kali buang benda yang sudah tidak boleh diguna lagi. Contohnya pasu pecah. Kalau pasu kat rumah you all pecah apa yang you all akan buat?? Mesti campak terus dalam tong sampah kan. 

Sebenarnya pasu pecah tu kita boleh buat perhiasan kalau pandai ubahsuai rupa bentuk pasu pecah tersebut. Mustahil?? Tidak mustahil laa sebab ada yang dah cuba buat. Serius memang cantik sangat! Seolah olah ada taman kat dalam pasu pecah tersebut.

Jom kita tengok koleksi recycle pasu pecah seni hiasan.








Cantik kannnn??? Haa kepada yang suka tanam pokok bunga tu, boleh la cuba buat macam ni nanti. Tak payah menambahkan lagi sampah sarap kat dunia ni. Tapi otak kena betul betul kreatif. Alaaa, boleh cari tutorial kannnn. Google je. Ekekeke.

Okaylah, selamat mencuci mata~



You May Also Like

34 Comments

  1. Only creative ppl will think of this, tak pernah terpikir pun. Biasanya buang aje pasu pecah tu huhu

    ReplyDelete
  2. sangat osemmmm !! tak membazir kan...?? bestnya kalau ada kreativiti...

    ReplyDelete
  3. wahhhhh kreatifnyaaaa bleh main org2 tu,yang patung jertas tu hehehhehee....

    ReplyDelete
  4. tengok pada pasunya tu macam sengaja dipecahkan instead of terpecah sendiri hehehe. tapi, memang kreatif no doubt! ^^

    ReplyDelete
  5. memang cantik dan kreatif lah..

    ReplyDelete
  6. Wah! Ini mmg kena betul kreatif & rajin nih.. Tak pernah lak terpikir nk recycle pasu pecah cani.. Akak suka yg ada rumah api kat tengah2 tu.. Cantik ngat!😊
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  7. Sangat kreatif kan. Tiada pembaziran dan alam sekitar pun terjaga.

    ReplyDelete
  8. Kreatif sungguh! Serius sangat2 cantik dekorasi pasu2 ni Ainaa. Suka lah akak tengok... ^__^

    ReplyDelete
  9. cantik.. macam perkampungan hobbit je

    ReplyDelete
  10. haha, creative dan cantik! kak fiza guna pasu plastik, payah sikit nak pecah.hihihi

    ReplyDelete
  11. Gile cantik pasu pecah ni kalau buat macam ni.

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum ena, kreatifnya.. suka tengok ~~~

    ReplyDelete
  13. wahhh mmg chantek... kreatif sungguh...

    done follow here ;)

    ReplyDelete
  14. hehe... cantik dan kreatif kan ... lepas ni boleh pecahkan pasu kita ;)

    ReplyDelete
  15. Tersangat kreatif. Kena tunjuk dokek omak den ni ha..

    ReplyDelete
  16. sangat kretiffff..

    elakkan pembaziran ni..
    biasa kalau pasu pecah terus msuk longkang. hehe

    ReplyDelete
  17. Kreatif. Saya sudah buang pasu pecah. Peringatan untuk simpan dan gubah secara kreatif.

    ReplyDelete
  18. comellah pulak.... tapi mmg betul pun, klu pasu pecah, buang je terus :D

    ReplyDelete
  19. Anonymous14.8.14

    Dalam hati ada taman

    ReplyDelete
  20. wah..kreatifnye..tak terfikir pun boleh recycle balik.hehe

    ReplyDelete
  21. Kreatif betul dorang ni. haah

    ReplyDelete
  22. sangat kreatif!tapi sayang sekali saya tak minat berkebun...

    ReplyDelete
  23. Aku tak sekreatif macam ni, kalau ada yang pandai ni memang bg upah je buatkan. haha

    ReplyDelete
  24. Blogwalked!

    http://cerita-adindabaizuramazlan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  25. bak kata orang tua kalau tangan hidup buat apapun menjadi.. yg penting nak atau tak nak jer. apapun kreatif

    ReplyDelete
  26. Wahhhh! cantik sangat!

    ReplyDelete
  27. ..otak klu kreatif, mcm2 hasil yg mengkagumkn boleh terhasil kn ainaa..hehe

    ReplyDelete
  28. Wah menarik dan boleh cuba nie...En Hubby mmg suka menanam pokok..

    ReplyDelete
  29. haah la...mcm mana bleh x terfikir macam ni kan...letak pokok orkid pun ok gak tu kan...

    ReplyDelete
  30. tak terpikir pun boleh buat macam ni, untung kalau ada otak yang kreatif..tkde la membazir pasu tu kalau dibuang

    ReplyDelete
  31. creative nye..cantik kot..

    ReplyDelete
  32. memang nampak unik je kan...so, lepas ni...kalau ada pasu pecah...jangan dibuang....buat macam ni...hee

    ReplyDelete
  33. cantiknya! klu den ada rumah, mau ada juga macam ni

    ReplyDelete