Monday, August 18, 2014

MOOD KELAUT BLOGGING | AINAA ROSEBERRY



MOOD KELAUT BLOGGING | AINAA ROSEBERRY | Dua tiga menjak ni, mood ena untuk berblog dah sampai ketengah laut. Mula mula kat tepi tepi pantai je, ni dah makin nazak. Salah satu sebab adalah kekurangan idea. Eleh padahal banyak je benda nak kena post ni. Tapi entah la, rasanya bukan sebab kekurangan idea, tunggu masa nak tenggelam dalam laut je ni.

Dua hari lepas ena ada utarakan di facebook ena bahawa ena nak keluar dari dunia blog. Ena dah nekad sebenarnya nak berambus tapi kena basuh dengan beberapa blogger yang lain, baru ena perasan, masih banyak tanggungjawab yang ena kena pegang sebagai seorang blogger ni.

Ye, memang betul tu. Ikut kata hati memang dah malas, dah putus asa dan dah penat jadi blogger ni. Bukan salah blog tapi faktor sekeliling membuat ena rasa tawar hati. Tapi bila fikirkan dua tiga kali, siap kena basuh apa semua, ena rasa ena kena push diri untuk bangkit lagi sekali. Okay, ini bukan kali pertama ena jatuh ye.

Entahlah... Memanggil semula mood yang sudah sampai ke tengah laut tu bukan senang tapi ena cuba, nasib baik belum tenggelam lagi. Kalau dah tenggelam, lagi parok. Ranking Alexa pun dah makin merundum, yela dah lama tak update entry. Manalahhh tak jatuh. Lepas ni nak perbaiki semula.

Doakan ena ye. InsyaAllah~


Have a visit:-






Share

Other Article

MOOD KELAUT BLOGGING | AINAA ROSEBERRY
4/ 5
Oleh

28 Comments

Comments
avatar
18.8.14

Ehh~Jangan stop~Nanti hilang blogger peramah T.T

Reply
avatar
18.8.14

in syaa allah aamiin .. :)

Reply
avatar
18.8.14

biasa la tu..kadang2 ada mood kdng2 hilang entah ke mana

Reply
avatar
18.8.14

Yong pon ritu break setahun wooooooo blogging!

Reply
avatar
18.8.14

Sabar2.....teruskan usaha dan never give up. Banyak ganjaran sedang menanti tau..

Reply
avatar
18.8.14

betul tu kak ena...tak boleh hukum org sesuka hati..

mana boleh lari dari dunia blog .dah masuk payah nak kuar ketagih hee

Reply
avatar
18.8.14

jom sama2 merajinkan diri update entry baru huhu..

Reply
avatar
18.8.14

perasaan para blogger memang camtu... stay or backoff :) akak diam selama 3 tahun... tahun ni je baru akak aktif balik... sabar ya ena.. slow2 :)

Reply
avatar
18.8.14

Keep on blogging ena....selalu update entry..idea akan datang mencurah2..insya Allah.

Reply
avatar
18.8.14

salam..ida singgah bw cn http://mummysupplementshop.blogspot.com/

Reply
avatar
18.8.14

pernah juga rasa mood ke laut macam ni...tu biasa la...nak tinggalkan terus dunia blog...macam rugi pula rasanya sebab da bertahun2 blogging kan...ranking Alexa saya lagi la da ke laut China Selatan...ranking dulu 2000++ sekarang da nak 10k++...sebab berminggu2 tak sempat nak update...memang ke laut la alexa tu kan...sekarang ni dalam proses nak ambil mood blogging balik...hee...santai je...teruskan...jangan give up sekarang...

Reply
avatar
19.8.14

go go chaiyok....

Reply
avatar
19.8.14

Sabar eh kak ena, dlm hidup ni mmg ada up n down, my motto in life: never regret if its good its wonderful if its bad its experience. (aik,cm terbalik je) ;P stiap perasaan down yg prnah kta rasa eventually will make us stronger n matured fighting kak!

Reply
avatar
19.8.14

InsyaAllah ^^ chaiyok2..

Reply
avatar
19.8.14

Ima pun kelaut jugak. sebab busy sikit. kenkadang tu idea ade, tapi malas nak hupdate. huhuh... papepun, semoga ena cepat bangkit ye. t, x de geng ah nak lepak. selalnya kalau free lepak blog ena ;)

Reply
avatar
19.8.14

nak ikut gi kelaut jugak bolehhhh

Reply
avatar
19.8.14

take ur time dear

Reply
avatar
19.8.14

Sama la dengan cheq. Ni baru rajin nak BW and update sila serang .. bagi support sikit hahahaha...

Reply
avatar
19.8.14

ya btl tu kan ena... sama la rasa nk pergi jauh2... duduk dorang2... tapi bila fkir itulah kehidupan... kena bangkit walaupun perit sangat... xapa...nanti kita buktikan kita pun blh bhgia dan bjaya kan.. :) suksess... sabar ^__^

Reply
avatar
19.8.14

Alaaa sayang ena, takmo la berenti blogging. sindrom takda idea tu sekejap je tu, sok lusa pasti mencanak ilham dan idea2 tuk ena menaip hehe. Akak pun cenggitu gak kengkadang, tapi selalu pesan kat diri sendir "keep bertabah and keep blogging" ekekekeke.

Acaner, lawak tak? lawak tak? ketawa laaaa hehehehe :D

Reply
avatar
19.8.14

sabar ena..
hope mood blogging kembali lg.. okeh! jgn putus harap..
we all suka je baca entry ena.. :)

Reply
avatar
19.8.14

Assalam dik ena...apa kabar sihat?
Ena...mood wanita ni unik kan...memang ada pelbagai rasa kita akan rasa...dan semestinya nak happy je hari2 kan...siapa tak nak bahagia dan happy dalam berblogging...cuba ena rujuk blogger2 terkenal...xperlu update hari2 tp update cuma sekali sekala tp readers mencari mereka...dahagakan cerita mereka...see....akak nasihat ni sebab akak byk belajar dari blogger femes2...diorang ni byk cerita ttg diri mereka...kadang2 je borak produk dlm entry...ena...tak de idea kan? Cuba mulai sekarang cerita ttg diri ena...apa ena suka buat...hobi apa? kembangkan...dari situ ena akan rasa wah....www.ladyainaa.com adalah tempat terbaik utk kongsikan segalanya...akak buat gitu dik, idea mencurah2 bila kita cerita ttg kita...blog kita, harus ada cerita kita...hehhehe

Reply
avatar
19.8.14

sunyilah kalau xde kak ena.. xpyhlah berhnti kak .. kuatkan semangat ya ... :)

Reply
avatar
20.8.14

Fasa sebegini memang ada berlaku pada ramai orang.... nanti fikiran dah back to normal.....mesti dah okey balik....

Reply
avatar
20.8.14

mood raye tak habis lagi kot ena ... ;)

Reply
avatar
21.8.14

Awat hang ni comel sangat ena hoiii

Reply
avatar
23.8.14

Biasala tu Ena..kdg2 mood ok kdg2 kd laut jugak huhuhuu

Reply
avatar
23.8.14

gudlcuk ena...jangan putus asa.... sunyi duni blogging ni nnt tanpe ena.... :D cheer up!

Reply

The owner of this blog reserves the right to edit or delete any comments submitted to this blog without notice due to:

1) Comments deemed to be spam or questionable spam

2) Comments including profanity

3) Comments containing language or concepts that could be deemed offensive

4) Comments that attack a person individually (including agency)