Tuesday, July 22, 2014

MINUMAN SEDAP | JUS MANGGA PRAN



MINUMAN SEDAP | JUS MANGGA PRAN | Alhamdulillah, dapat juga merasa minum minuman Jus Mangga Pran yang selama ini orang asyik hebahkan akan kesedapan jus ini. Puas ena mencari cari di Tg.Malim, akhirnya terjumpa di Tesco Rawang. Haaaaa nampak tak semangat nak cari jus ni semata mata nak rasai keenakkan dan kesedapan Jus Mangga Pran.

Rupanya bukan semua tempat ada jual Jus Mangga Pran ni. Patutlah susah nak jumpa kat area Tanjung Malim ni. Jus ini pasti ada jual di pasaraya TESCO dan HERO. Kedai kedai runcit pun ada jual, tapi kena pandai cari dan kuantiti pun tak banyak.



Harga pun murah, yang botol besar dalam RM4 sahaja! Ehem! Alang alang susah nak dapat, ena grab dua botol besar. Nanti boleh berbuka dengan jus yang sedap ini. Nanti Hari Raya nanti ena nak jamu kawan kawan dengan jus ni. Oleh sebab tu, kena grab cepat cepat sebelum kehabisan!

Haaaa.. mengenai rasa pula, jujur ena cakap jus ini memang sedap, terasa kemanisan mangga. Tapi ena sarankan you all letak ais atau tambah sedikit air kosong sebab rasa air Jus Mangga Pran ini agak manis. Takut tetiba kena kencing manis pula. Ekekekeke.

Untuk kes Halal Haram, jangan risau, Jus Mangga Pran mempunyai Sijil Pengesahan Halal yang telah dikeluarkan oleh JAKIM. Nombor siri A22895 dan nombor ruj: JAKIM/(S)/(22.00)/492. So usah khuatir untuk minum jus ini ye.





Share

Other Article

MINUMAN SEDAP | JUS MANGGA PRAN
4/ 5
Oleh

22 Comments

Comments
avatar
22.7.14

hai awek. awek cun lah :*
Kita puasa..awak puasa?
jum kawin.
Bye

Reply
avatar
22.7.14

haa..tolong hantar ke banting sepuluh botol.

Reply
avatar
22.7.14

serious sedap?? ni yg nak cuba..

Reply
avatar
22.7.14

popularnya jus ni...ehem ! syira tgk kak ainaa makin lawa laaa :D hehe

Reply
avatar
22.7.14

hehe minuman ni best bila minum waktu berbuka puasa macam sekarang ni hehe..
acewahh modal air jus mangga segak..

Reply
avatar
22.7.14

macam sedap je jus ni ena..

Reply
avatar
22.7.14

Boleh dicari jus mangga ini.

Reply
avatar
22.7.14

this is what we call limited edition. heheh

Reply
avatar
23.7.14

slurpppp...... ena..htr kat sini sekotak..hehe...

Reply
avatar
23.7.14

Haippp.. amal.. jgn cuba ngorat awek teman yeaaaaa... cubit kanggg..

Reply
avatar
23.7.14

la,,kak ena duk tg.malim,, haha dokat je rupanyaaa

Reply
avatar
23.7.14

ooonomnom.. kena pi raya rumah Ena la cenggini.
nanti kalo tetiba terserempak bolehlah akak try jugak..
dah ada kata sedap dari awok..

Reply
avatar
24.7.14

letak ais byk byk baru sedap!

Reply
avatar
24.7.14

belum pernah rasa lagi ni..mangga mangga mesti sedap kan

Reply
avatar
24.7.14

shark x dpt rasa lagi nie.
bak sebotol tue.
ena bukan abis pn minum tue.
hehehe

Reply
avatar
24.7.14

alaaaaaa....hari tue ade pegi tesco rawang jugak..tapi tak perasan jus nie..huhuhu...

Reply
avatar
24.7.14

boleh dtg raya ni..nk rasa jus pran.. =)

Reply
avatar
24.7.14

Rasa dia asli macam tropicana twister tak?

Reply
avatar
28.7.14

RM 4 je..biar betul murah giler

Reply
avatar
3.8.14

tesco rawang... dekat dengan rumah bonda... eh boleh cuba ! selamat kembali berblogging ena !

Reply

The owner of this blog reserves the right to edit or delete any comments submitted to this blog without notice due to:

1) Comments deemed to be spam or questionable spam

2) Comments including profanity

3) Comments containing language or concepts that could be deemed offensive

4) Comments that attack a person individually (including agency)