MINUMAN SEDAP | JUS MANGGA PRAN

by - Tuesday, July 22, 2014



MINUMAN SEDAP | JUS MANGGA PRAN | Alhamdulillah, dapat juga merasa minum minuman Jus Mangga Pran yang selama ini orang asyik hebahkan akan kesedapan jus ini. Puas ena mencari cari di Tg.Malim, akhirnya terjumpa di Tesco Rawang. Haaaaa nampak tak semangat nak cari jus ni semata mata nak rasai keenakkan dan kesedapan Jus Mangga Pran.

Rupanya bukan semua tempat ada jual Jus Mangga Pran ni. Patutlah susah nak jumpa kat area Tanjung Malim ni. Jus ini pasti ada jual di pasaraya TESCO dan HERO. Kedai kedai runcit pun ada jual, tapi kena pandai cari dan kuantiti pun tak banyak.



Harga pun murah, yang botol besar dalam RM4 sahaja! Ehem! Alang alang susah nak dapat, ena grab dua botol besar. Nanti boleh berbuka dengan jus yang sedap ini. Nanti Hari Raya nanti ena nak jamu kawan kawan dengan jus ni. Oleh sebab tu, kena grab cepat cepat sebelum kehabisan!

Haaaa.. mengenai rasa pula, jujur ena cakap jus ini memang sedap, terasa kemanisan mangga. Tapi ena sarankan you all letak ais atau tambah sedikit air kosong sebab rasa air Jus Mangga Pran ini agak manis. Takut tetiba kena kencing manis pula. Ekekekeke.

Untuk kes Halal Haram, jangan risau, Jus Mangga Pran mempunyai Sijil Pengesahan Halal yang telah dikeluarkan oleh JAKIM. Nombor siri A22895 dan nombor ruj: JAKIM/(S)/(22.00)/492. So usah khuatir untuk minum jus ini ye.





You May Also Like

22 Comments

  1. hai awek. awek cun lah :*
    Kita puasa..awak puasa?
    jum kawin.
    Bye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haippp.. amal.. jgn cuba ngorat awek teman yeaaaaa... cubit kanggg..

      Delete
  2. haa..tolong hantar ke banting sepuluh botol.

    ReplyDelete
  3. serious sedap?? ni yg nak cuba..

    ReplyDelete
  4. popularnya jus ni...ehem ! syira tgk kak ainaa makin lawa laaa :D hehe

    ReplyDelete
  5. hehe minuman ni best bila minum waktu berbuka puasa macam sekarang ni hehe..
    acewahh modal air jus mangga segak..

    ReplyDelete
  6. macam sedap je jus ni ena..

    ReplyDelete
  7. Boleh dicari jus mangga ini.

    ReplyDelete
  8. this is what we call limited edition. heheh

    ReplyDelete
  9. slurpppp...... ena..htr kat sini sekotak..hehe...

    ReplyDelete
  10. la,,kak ena duk tg.malim,, haha dokat je rupanyaaa

    ReplyDelete
  11. Anonymous23.7.14

    ooonomnom.. kena pi raya rumah Ena la cenggini.
    nanti kalo tetiba terserempak bolehlah akak try jugak..
    dah ada kata sedap dari awok..

    ReplyDelete
  12. letak ais byk byk baru sedap!

    ReplyDelete
  13. belum pernah rasa lagi ni..mangga mangga mesti sedap kan

    ReplyDelete
  14. shark x dpt rasa lagi nie.
    bak sebotol tue.
    ena bukan abis pn minum tue.
    hehehe

    ReplyDelete
  15. alaaaaaa....hari tue ade pegi tesco rawang jugak..tapi tak perasan jus nie..huhuhu...

    ReplyDelete
  16. boleh dtg raya ni..nk rasa jus pran.. =)

    ReplyDelete
  17. Rasa dia asli macam tropicana twister tak?

    ReplyDelete
  18. RM 4 je..biar betul murah giler

    ReplyDelete
  19. tesco rawang... dekat dengan rumah bonda... eh boleh cuba ! selamat kembali berblogging ena !

    ReplyDelete