DURIAN RUNTUH | PENGAT DURIAN

by - Sunday, July 06, 2014



DURIAN RUNTUH | PENGAT DURIAN | Sekarang ni musim durian ye??? Bangun pagi tadi, perghhh tengok kat dapur rumah ena dipenuh dengan durian yang pelbagai jenis. Baunya usyah di cakap laa, memang boleh kasi iman ena goyang ketika berpuasa siang hari tadi.

Perghhhhh! Ena memang suka sangat makan durian tapi kalau hari hari makan durian memang tak lalu juga. Sekali sekala boleh la nak mengadap durian ni. So tadi, ena minta my mom buatkan pengat durian memandangkan ena dah lama craving nak makan pengat durian dengan roti. Favourite tau.


Auuummmmm! Nomnomnom! Durian tetap dihatikuuuuu~

Masa berbuka tadi ena terlupa yang my mom ada masak pengat. So memang tak termakanlah tadi, perut pun dah kenyang disumbat macam macam juadah. Tetiba malam ni rasa lapar yang amat sangat, baru teringat yang my mom ada buat pengat. Apa lagi, memang ena tuang satu mangkuk besar. Durian Runtuh!

Durian Runtuh! Makan pengat durian dengan roti, memang satu kombinasi yang sangat awesomeeeeeee! Dulu ena suka makan dengan pulut, tapi pulut ni buat ena cepat muak. Kalau makan dengan roti ni, satu periuk pengat durian tu ena boleh perabiskan.




Fiuuhhhhh, memang terbaik laaa! I loike! Puas hati makan pengat durian kali ni sebab boleh makan sebanyak mana yang kita nak. Hahahaha. Yela, mak yang masak kannnnn. Ena jee masih belum cuba try test masak pengat walaupun ena tahu nak buatnya bagaimana. Okay, malas sebenarnya. Uhuks

Itu sahaja nak membebel untuk entry kali ni. Ena harap suami ena nanti pandai kupas buah durian. Peaceee!


You May Also Like

19 Comments

  1. uwahhhhhhh kempunan nak makan doyaaaaannnnn........ slurppppp3.... :v

    ReplyDelete
  2. perghhh...bestnyer mkn roti cicah pengat durian

    ReplyDelete
  3. pergh..sedap tu Ainaa..bila nak wat durian creepe pulak

    ReplyDelete
  4. perghhh pengat..mmg awesome ah..hehe
    lama xmakan nie

    ReplyDelete
  5. Oh sudah musim durian. Kalau macam ini nak pergi menjengah di kebun mana tahu ada peluang mendapat rezeki durian.

    ReplyDelete
  6. pergh..terliur tgk pose2 cmni..jemput lawat n folo blog http://mizzjulingair.blogspot.com ye..tq=)

    ReplyDelete
  7. pergh..terliur tgk pose2 cmni..jemput lawat n folo blog http://mizzjulingair.blogspot.com ye..tq=)

    ReplyDelete
  8. Memang Durian Runtuh la , haaa dengan biji buah sekali ada dlm pengat , nasib x bubuh sekali kulit durian , eh ! ena kalau buat pengat mmg masukkan biji eh , mak Dayah x bubuh biji . Tp xpa lah janji dpt mkn pengat durian kan . Baru 2 hr lps Dayah mkn , teringin la katakan bulan-2 puasa ni . Pekena dgn roti mcm ena jgk . Dulu buat lauk ja , makan dgn nasi . hehehe ~selamat beribadah~

    ReplyDelete
  9. dah lama x pekena pengat durian nihh

    ReplyDelete
  10. perghhh...sedapnya....sebelum puasa hari tu dah melantak durian dah..hampir2 nak demam la sbb mkn durian byk sgt....huhu

    ReplyDelete
  11. layan dengan pulut pun best... suka jugak makan dengan roti...nomnomnom.... aummmm !

    ReplyDelete
  12. Aaa kak Enaaa apa niii teringin lahhh. Dah lama tak makan pengat durian rindu sedapnyaaa!

    ReplyDelete
  13. setakat kupas deghoyan je...

    ReplyDelete
  14. husna tak makan pengat durian.. mkn durian je.. hehehe..

    ReplyDelete
  15. Memang musim durian.sayangnya fiza tak makan durian..hehehe

    ReplyDelete
  16. Sama la Ena ..Kak Lya pon tak berapa suak sgt makan ngan pulut ..Biasanya kaklya cecah ngan roti gak ...

    ReplyDelete
  17. nampak sedp..takpe.pose2 ni memang tengok maknan semua sedap

    ReplyDelete
  18. sedap ni. nak kena cari. dah kempunan. HAHA

    ReplyDelete