Sebarang Review / Pengiklanan --> INAAINAA92@GMAIL.COM (Email)

Sunday, July 06, 2014

DURIAN RUNTUH | PENGAT DURIAN



DURIAN RUNTUH | PENGAT DURIAN | Sekarang ni musim durian ye??? Bangun pagi tadi, perghhh tengok kat dapur rumah ena dipenuh dengan durian yang pelbagai jenis. Baunya usyah di cakap laa, memang boleh kasi iman ena goyang ketika berpuasa siang hari tadi.

Perghhhhh! Ena memang suka sangat makan durian tapi kalau hari hari makan durian memang tak lalu juga. Sekali sekala boleh la nak mengadap durian ni. So tadi, ena minta my mom buatkan pengat durian memandangkan ena dah lama craving nak makan pengat durian dengan roti. Favourite tau.


Auuummmmm! Nomnomnom! Durian tetap dihatikuuuuu~

Masa berbuka tadi ena terlupa yang my mom ada masak pengat. So memang tak termakanlah tadi, perut pun dah kenyang disumbat macam macam juadah. Tetiba malam ni rasa lapar yang amat sangat, baru teringat yang my mom ada buat pengat. Apa lagi, memang ena tuang satu mangkuk besar. Durian Runtuh!

Durian Runtuh! Makan pengat durian dengan roti, memang satu kombinasi yang sangat awesomeeeeeee! Dulu ena suka makan dengan pulut, tapi pulut ni buat ena cepat muak. Kalau makan dengan roti ni, satu periuk pengat durian tu ena boleh perabiskan.




Fiuuhhhhh, memang terbaik laaa! I loike! Puas hati makan pengat durian kali ni sebab boleh makan sebanyak mana yang kita nak. Hahahaha. Yela, mak yang masak kannnnn. Ena jee masih belum cuba try test masak pengat walaupun ena tahu nak buatnya bagaimana. Okay, malas sebenarnya. Uhuks

Itu sahaja nak membebel untuk entry kali ni. Ena harap suami ena nanti pandai kupas buah durian. Peaceee!


Share

Other Article

DURIAN RUNTUH | PENGAT DURIAN
4/ 5
Oleh

19 Comments

Tulis Comments
avatar
6.7.14

uwahhhhhhh kempunan nak makan doyaaaaannnnn........ slurppppp3.... :v

Reply
avatar
6.7.14

perghhh...bestnyer mkn roti cicah pengat durian

Reply
avatar
6.7.14

pergh..sedap tu Ainaa..bila nak wat durian creepe pulak

Reply
avatar
6.7.14

perghhh pengat..mmg awesome ah..hehe
lama xmakan nie

Reply
avatar
6.7.14

Oh sudah musim durian. Kalau macam ini nak pergi menjengah di kebun mana tahu ada peluang mendapat rezeki durian.

Reply
avatar
6.7.14

pergh..terliur tgk pose2 cmni..jemput lawat n folo blog http://mizzjulingair.blogspot.com ye..tq=)

Reply
avatar
6.7.14

pergh..terliur tgk pose2 cmni..jemput lawat n folo blog http://mizzjulingair.blogspot.com ye..tq=)

Reply
avatar
6.7.14

Memang Durian Runtuh la , haaa dengan biji buah sekali ada dlm pengat , nasib x bubuh sekali kulit durian , eh ! ena kalau buat pengat mmg masukkan biji eh , mak Dayah x bubuh biji . Tp xpa lah janji dpt mkn pengat durian kan . Baru 2 hr lps Dayah mkn , teringin la katakan bulan-2 puasa ni . Pekena dgn roti mcm ena jgk . Dulu buat lauk ja , makan dgn nasi . hehehe ~selamat beribadah~

Reply
avatar
6.7.14

dah lama x pekena pengat durian nihh

Reply
avatar
7.7.14

perghhh...sedapnya....sebelum puasa hari tu dah melantak durian dah..hampir2 nak demam la sbb mkn durian byk sgt....huhu

Reply
avatar
7.7.14

layan dengan pulut pun best... suka jugak makan dengan roti...nomnomnom.... aummmm !

Reply
avatar
7.7.14

Aaa kak Enaaa apa niii teringin lahhh. Dah lama tak makan pengat durian rindu sedapnyaaa!

Reply
avatar
7.7.14

setakat kupas deghoyan je...

Reply
avatar
8.7.14

husna tak makan pengat durian.. mkn durian je.. hehehe..

Reply
avatar
8.7.14

Memang musim durian.sayangnya fiza tak makan durian..hehehe

Reply
avatar
9.7.14

Sama la Ena ..Kak Lya pon tak berapa suak sgt makan ngan pulut ..Biasanya kaklya cecah ngan roti gak ...

Reply
avatar
10.7.14

nampak sedp..takpe.pose2 ni memang tengok maknan semua sedap

Reply
avatar
14.10.14

sedap ni. nak kena cari. dah kempunan. HAHA

Reply