Sebarang Review / Pengiklanan --> INAAINAA92@GMAIL.COM (Email)

Friday, July 04, 2014

CARA NAK JADI KUAT | BERSABAR


CARA NAK JADI KUAT | SABAR ITU INDAH | Alhamdulillah, hari ini sudah masuk hari yang ke 6 kita berpuasa. Pejam celik pejam celik lagi beberapa hari je lagi nak raya. So, macam mana dengan hari hari you all setakat ni?? Ena harap semuanya baik baik belaka. 

Kalau ada yang berduka, kalau ada yang tengah sedih ketika bulan Ramadhan ni, bersabarlah ye. Walaupun sabar ini sukar untuk dilakukan oleh kita, tapi janganlah berputus asa kerana sabar itu indah. Percayalah.

Nah! Ena nak kasi satu kata kata semangat kepada you all yang tengah tak berapa nak gembira tu. Tambahan pula, semperna hari Jumaat ni, eloklah ena share bersama





Kata kata inilah yang ena jadikan prinsip dalam hidup ena. So, ena sarankan you all jadikannya sebagai prinsip hidup masing masing. Bersabarlah kalau nak kuat. Biarkanlah mereka dengan labu labu mereka, yang kita ni teruskan usaha mencapai kejayaan. Jangan hiraukan mereka, mulut tempayan boleh lagi kita tutup tapi mulut manusia??? Biar sahaja Allah yang tutupkan.

Berdoa banyak banyak dalam bulan yang mulia ni. Peringatan untuk diri sendiri juga.



Share

Other Article

CARA NAK JADI KUAT | BERSABAR
4/ 5
Oleh

14 Comments

Tulis Comments
avatar
4.7.14

TQ ena untuk kate 2 itu..
BTW, hari ini dah ahri ke-6 puasalah.. hehehe

yang penting jiwa kena kental dan kena banyak2 bersabar...

Reply
avatar
4.7.14

mulut manusia... bagi hadiah plaster kat diorang tu ;)

Reply
avatar
4.7.14

insyallah.. kene terus sabar ni :)
kejap je lagi nak berbuka dah hehe

Reply
avatar
4.7.14

Teringat pesan bonda.. " biar orang buat kita, jangan kita buat orang " ...

Reply
avatar
4.7.14

Bersabarlah kalau nak kuat...Kalau nak kuat kena lah bersabar....hehe

Reply
avatar
4.7.14

Dalam kehidan ni semua kene kuat klau tak semua orang akan pijak kita

Reply
avatar
5.7.14

Sabar ye kak Ena. Kadang dalam hidup ni kita takleh amik pusing sgt apa org cakap. As long as kita tahu diri sebenar kita, ignore others :) Okay? Salam Ramadhan! ;)

Reply
avatar
5.7.14

Lebih dari setuju.. Tadi terdengar kat tivi citer ape tah masa lepas berbuka.. die cakap "orang yang kuat adalah orang yang meminta maaf. Namun yang memberi kemaafan itu adalah yang lebih kuat". stanzaku

Reply
avatar
5.7.14

ye, bersabarlah walau kadang sabar itu kurang. Thanks Ena :)

Reply
avatar
5.7.14

thanks ena..hidup ni tak akan sunyi dari rasa sedih kan

Reply
avatar
6.7.14

macam2 jenis org yg kuat ni kan ena.. tak paa pengalaman mengajar kita utk lebih kuat di masa hadapan.. inshaAllah..:)

Reply
avatar
6.7.14

nak jadi kuat? minum kacip fatimah. hihi

Reply
avatar
9.7.14

Orang yang kuat adalah mereka yang SABAR ...

Reply
avatar
20.7.14

Ikuti peribadi baginda Rasulullah SAW... sifat kesabarannya sangat tinggi :)

Reply