CARA NAK JADI KUAT | BERSABAR

by - Friday, July 04, 2014


CARA NAK JADI KUAT | SABAR ITU INDAH | Alhamdulillah, hari ini sudah masuk hari yang ke 6 kita berpuasa. Pejam celik pejam celik lagi beberapa hari je lagi nak raya. So, macam mana dengan hari hari you all setakat ni?? Ena harap semuanya baik baik belaka. 

Kalau ada yang berduka, kalau ada yang tengah sedih ketika bulan Ramadhan ni, bersabarlah ye. Walaupun sabar ini sukar untuk dilakukan oleh kita, tapi janganlah berputus asa kerana sabar itu indah. Percayalah.

Nah! Ena nak kasi satu kata kata semangat kepada you all yang tengah tak berapa nak gembira tu. Tambahan pula, semperna hari Jumaat ni, eloklah ena share bersama





Kata kata inilah yang ena jadikan prinsip dalam hidup ena. So, ena sarankan you all jadikannya sebagai prinsip hidup masing masing. Bersabarlah kalau nak kuat. Biarkanlah mereka dengan labu labu mereka, yang kita ni teruskan usaha mencapai kejayaan. Jangan hiraukan mereka, mulut tempayan boleh lagi kita tutup tapi mulut manusia??? Biar sahaja Allah yang tutupkan.

Berdoa banyak banyak dalam bulan yang mulia ni. Peringatan untuk diri sendiri juga.



You May Also Like

14 Comments

  1. TQ ena untuk kate 2 itu..
    BTW, hari ini dah ahri ke-6 puasalah.. hehehe

    yang penting jiwa kena kental dan kena banyak2 bersabar...

    ReplyDelete
  2. mulut manusia... bagi hadiah plaster kat diorang tu ;)

    ReplyDelete
  3. insyallah.. kene terus sabar ni :)
    kejap je lagi nak berbuka dah hehe

    ReplyDelete
  4. Teringat pesan bonda.. " biar orang buat kita, jangan kita buat orang " ...

    ReplyDelete
  5. Bersabarlah kalau nak kuat...Kalau nak kuat kena lah bersabar....hehe

    ReplyDelete
  6. Dalam kehidan ni semua kene kuat klau tak semua orang akan pijak kita

    ReplyDelete
  7. Sabar ye kak Ena. Kadang dalam hidup ni kita takleh amik pusing sgt apa org cakap. As long as kita tahu diri sebenar kita, ignore others :) Okay? Salam Ramadhan! ;)

    ReplyDelete
  8. Lebih dari setuju.. Tadi terdengar kat tivi citer ape tah masa lepas berbuka.. die cakap "orang yang kuat adalah orang yang meminta maaf. Namun yang memberi kemaafan itu adalah yang lebih kuat". stanzaku

    ReplyDelete
  9. ye, bersabarlah walau kadang sabar itu kurang. Thanks Ena :)

    ReplyDelete
  10. thanks ena..hidup ni tak akan sunyi dari rasa sedih kan

    ReplyDelete
  11. macam2 jenis org yg kuat ni kan ena.. tak paa pengalaman mengajar kita utk lebih kuat di masa hadapan.. inshaAllah..:)

    ReplyDelete
  12. nak jadi kuat? minum kacip fatimah. hihi

    ReplyDelete
  13. Orang yang kuat adalah mereka yang SABAR ...

    ReplyDelete
  14. Ikuti peribadi baginda Rasulullah SAW... sifat kesabarannya sangat tinggi :)

    ReplyDelete