Tuesday, July 01, 2014

CARA MENGGUNAKAN APPLICATION GIDDYLIZER | ANDROID




CARA MENGGUNAKAN APPLICATION GIDDYLIZER | ANDROID | Dua tiga menjak ni ena ada perasan bahawa ramai pengguna Instagram upload gambar mereka seperti di atas yang ada tag berwarna oren tu. Pada mulanya, ena ingat application ni hanya untuk Iphone sahaja, rupa rupanya Android pun boleh buat.

Walaupun ena tahu untuk telefon bimbit Android boleh guna, tapi ena masih tak tahu apa nama application ni. Kebetulan pula semalam, abang Mawardi Yunus pun upload gambar yang sama kat Instagram, terus ena tanya kat dia.

Nama application ni ialah GIDDYLIZER. Giddylizer satu peranti untuk para pengguna android mengedit gambar yang ada tag warna oren tu. Malah ia telah menjadi trend sekarang. Ena pun baru cuba try test semalam. Orang lain dah mencuba, ena pun nak juga. Mana boleh lepaskan peluang. Di bawah ni, ena share bagaimana nak guna GIDDYLIZER. Mudah je.


LANGKAH LANGKAH NAK EDIT GAMBAR DI GIDDYLIZER


1) Installed Application Giddylizer di Play Store



2) Bila dah install, buka lah application ni. Dan akan keluar macam gambar di bawah ni



3) Upload Gambar yang dikehendaki terlebih dahulu.



4) Bila dah ada gambar, masukkanlah icon tag warna oren mengikut kreativiti masing masing



5) Tadaaaaaa, lihatlah hasilnya. Kedudukan tag oren tu you all boleh alih alihkan. Klik dua kali pada tag



Jom ramai ramai install application ni. Ena dah cuba, you all bila lagi kan?? Ini untuk pengguna Android sahaja. Kalau pengguna Iphone, ena tak tahulah bagaimana sistemnya. Kena tanya pada yang pakar.



Share

Other Article

CARA MENGGUNAKAN APPLICATION GIDDYLIZER | ANDROID
4/ 5
Oleh

25 Comments

Comments
avatar
1.7.14

nak try gune ipad boleh ke tidak ye..

Reply
avatar
1.7.14

wow.. imazing..*eh betul ke eja ni? hahaha
nak install gak arr...
macam best je hehe..

Reply
avatar
1.7.14

Macam-macam aplikasi yang cool sekarang ini.

Reply
avatar
1.7.14

oh my I'm searching this apps high and low. thanks for sharing

Reply
avatar
1.7.14

yeay thankyou sharing kak ena! :D

Reply
avatar
1.7.14

thanks sharing dik...nti akak try jugak la

Reply
avatar
1.7.14

thanks sharing dik...nti akak nk try jugak

Reply
avatar
1.7.14

thanks sharing dik...nti akak nk try jugak

Reply
avatar
1.7.14

thanks sharing dik...nti akak nk try jugak

Reply
avatar
1.7.14

wahh! leh cuba install ni. menarikk !

btw, Selamat menjalani ibadah puasa .

Reply
avatar
1.7.14

manyak cinang aa pkai ini apps? mau download la ini mcmmmm

Reply
avatar
1.7.14

thanks u for sharing kak ena.. Ada setengah orang edit pic, boleh terbang2 tu macam mana plak ye?

Reply
avatar
1.7.14

wow macam best!
thankyou kak ena;D

Reply
avatar
2.7.14

wahh mcm best je

Reply
avatar
2.7.14

eh. hai.. hewhew

Reply
avatar
2.7.14

Me pun baru installed. =D

Reply
avatar
2.7.14

gituuuuu dia. ramai dok buat rupanya app ini wakakaka..
tapi akak belum berminat lagi nak guna.. kot kot esok lusa jatuh cinta ngan app ni :D

Reply
avatar
3.7.14

nak try!! mariii kitaaaaaa penuhkan space henponn HHAHHAA

Reply
avatar
4.7.14

comelnya ena ni..nak ja sha cubit pp dia ni..hihi
sha xinstall lg..

Reply
avatar
4.7.14

Nice sharing kak Ena! Hehe kita yg iPhone pun taktau crmana nak buat ahaha

Reply
avatar
4.7.14

tq for the information sis,,,besstt!!

Reply
avatar
5.7.14

ok..first time tgk walaupun ada instagram...org2 yg ciksiti follow, tak dak pn post gmbar ni..huhu...nnti nak install gak la...cam comel je....hee

Reply
avatar
5.7.14

Menarik.. aduh..dah lama jugak tak post gambar pape dekat insta.. Ena, jom komen apa y patut dekat page saya >>stanzaku

Reply
avatar
9.7.14

Waaa ..tak penah guna pon huhuhuhu..

Reply
avatar
10.7.14

bnyak bende dah install ni..hehe

Reply

The owner of this blog reserves the right to edit or delete any comments submitted to this blog without notice due to:

1) Comments deemed to be spam or questionable spam

2) Comments including profanity

3) Comments containing language or concepts that could be deemed offensive

4) Comments that attack a person individually (including agency)