CARA MENGGUNAKAN APPLICATION GIDDYLIZER | ANDROID

by - Tuesday, July 01, 2014




CARA MENGGUNAKAN APPLICATION GIDDYLIZER | ANDROID | Dua tiga menjak ni ena ada perasan bahawa ramai pengguna Instagram upload gambar mereka seperti di atas yang ada tag berwarna oren tu. Pada mulanya, ena ingat application ni hanya untuk Iphone sahaja, rupa rupanya Android pun boleh buat.

Walaupun ena tahu untuk telefon bimbit Android boleh guna, tapi ena masih tak tahu apa nama application ni. Kebetulan pula semalam, abang Mawardi Yunus pun upload gambar yang sama kat Instagram, terus ena tanya kat dia.

Nama application ni ialah GIDDYLIZER. Giddylizer satu peranti untuk para pengguna android mengedit gambar yang ada tag warna oren tu. Malah ia telah menjadi trend sekarang. Ena pun baru cuba try test semalam. Orang lain dah mencuba, ena pun nak juga. Mana boleh lepaskan peluang. Di bawah ni, ena share bagaimana nak guna GIDDYLIZER. Mudah je.


LANGKAH LANGKAH NAK EDIT GAMBAR DI GIDDYLIZER


1) Installed Application Giddylizer di Play Store



2) Bila dah install, buka lah application ni. Dan akan keluar macam gambar di bawah ni



3) Upload Gambar yang dikehendaki terlebih dahulu.



4) Bila dah ada gambar, masukkanlah icon tag warna oren mengikut kreativiti masing masing



5) Tadaaaaaa, lihatlah hasilnya. Kedudukan tag oren tu you all boleh alih alihkan. Klik dua kali pada tag



Jom ramai ramai install application ni. Ena dah cuba, you all bila lagi kan?? Ini untuk pengguna Android sahaja. Kalau pengguna Iphone, ena tak tahulah bagaimana sistemnya. Kena tanya pada yang pakar.



You May Also Like

25 Comments

  1. nak try gune ipad boleh ke tidak ye..

    ReplyDelete
  2. wow.. imazing..*eh betul ke eja ni? hahaha
    nak install gak arr...
    macam best je hehe..

    ReplyDelete
  3. Macam-macam aplikasi yang cool sekarang ini.

    ReplyDelete
  4. oh my I'm searching this apps high and low. thanks for sharing

    ReplyDelete
  5. yeay thankyou sharing kak ena! :D

    ReplyDelete
  6. thanks sharing dik...nti akak try jugak la

    ReplyDelete
  7. thanks sharing dik...nti akak nk try jugak

    ReplyDelete
  8. thanks sharing dik...nti akak nk try jugak

    ReplyDelete
  9. thanks sharing dik...nti akak nk try jugak

    ReplyDelete
  10. wahh! leh cuba install ni. menarikk !

    btw, Selamat menjalani ibadah puasa .

    ReplyDelete
  11. manyak cinang aa pkai ini apps? mau download la ini mcmmmm

    ReplyDelete
  12. thanks u for sharing kak ena.. Ada setengah orang edit pic, boleh terbang2 tu macam mana plak ye?

    ReplyDelete
  13. wow macam best!
    thankyou kak ena;D

    ReplyDelete
  14. Me pun baru installed. =D

    ReplyDelete
  15. Anonymous2.7.14

    gituuuuu dia. ramai dok buat rupanya app ini wakakaka..
    tapi akak belum berminat lagi nak guna.. kot kot esok lusa jatuh cinta ngan app ni :D

    ReplyDelete
  16. nak try!! mariii kitaaaaaa penuhkan space henponn HHAHHAA

    ReplyDelete
  17. comelnya ena ni..nak ja sha cubit pp dia ni..hihi
    sha xinstall lg..

    ReplyDelete
  18. Nice sharing kak Ena! Hehe kita yg iPhone pun taktau crmana nak buat ahaha

    ReplyDelete
  19. tq for the information sis,,,besstt!!

    ReplyDelete
  20. ok..first time tgk walaupun ada instagram...org2 yg ciksiti follow, tak dak pn post gmbar ni..huhu...nnti nak install gak la...cam comel je....hee

    ReplyDelete
  21. Menarik.. aduh..dah lama jugak tak post gambar pape dekat insta.. Ena, jom komen apa y patut dekat page saya >>stanzaku

    ReplyDelete
  22. Waaa ..tak penah guna pon huhuhuhu..

    ReplyDelete
  23. bnyak bende dah install ni..hehe

    ReplyDelete