Sebarang Review / Pengiklanan --> INAAINAA92@GMAIL.COM (Email)

Friday, June 06, 2014

SEHINA HINA BABI ADA LAGI YANG LEBIH HINA


SEHINA HINA BABI ADA LAGI YANG LEBIH HINA | Babi atau panggilan sopannya, Khinzir atau Kerbau Pendek adalah sejenis binatang yang umat Islam dilarang untuk memegang, makan, memakai dan segala yang ada berkaitan dengan binatang ini. Babi juga tergolong dalam Najis Mughallazzah iaitu najis berat. 

Babi juga sering kali disebut oleh manusia sebagai medium untuk menghina, mencarut dan mencaci. Malah sekarang ni lagi bertambah panas isu babi ni sejak kes chocolate Cadbury ada DNA binatang ini tapi sekarang Cadbury telah di sah kan halal untuk dimakan.

Namun, hari ni ena bukan nak share mengenai Chocolate Cadbury ke apa. Tapi ena nak share sesuatu yang ena terbaca di twitter. Sentap juga bila membacanya namun memang betul bahawa sehina hina babi ni, ada yang lebih hina dari babi. 

Jom kita baca




Allah jadikan kita sebaik baik kejadian, tetapi manusia itu sendiri yang jadikan diri mereka sehina hina makhluk~



Share

Other Article

SEHINA HINA BABI ADA LAGI YANG LEBIH HINA
4/ 5
Oleh

30 Comments

Tulis Comments
avatar
6.6.14

tinggal solat itu lebih hina dari babi yang tak solat. Terima kasih atas muhasabah dan peringatan buat diri ini :).

Reply
avatar
6.6.14

tersentap sekejap. betul juga tu kan. asyik salahkan babi. padahal babi juga ciptaan-NYA juga

Reply
avatar
6.6.14

babi cuma x blh dipegang dan di makan tapi dia tetap binatang ciptaan Allah .

Reply
avatar
6.6.14

kesiann babi dipersalahkan...hahaha...

Reply
avatar
6.6.14

Emm betul tuh, babi is just binatang je. :)

Reply
avatar
6.6.14

Serius terharu rasanya. Babi tu tak bersalah pun. Dia makhluk Allah jugak.

Reply
avatar
6.6.14

Subhanallah... Terima kasih di atas perkongsian yang menarik ini...

Reply
avatar
6.6.14

Tula, babi pun makhluk Allah kan. Hmm muhasabah diri siapa kita di sisi Allah

Reply
avatar
6.6.14

hemm.. betul2 tersentap juagk baca ni Ainaa... yup, betul jugak, babi tu makhluk ciptaan Allah jugak kan.. mcm haiwan2 lain gak.. takde salah apa2.. cuma bersebab je nape kita diharamkan makan atau pegang babi tu.. aish.. Khinzir...

Reply
avatar
7.6.14

cadbury juga kena

Reply
avatar
7.6.14

satu pedoman yang bagos...
i like!!!

Reply
avatar
8.6.14

renung2kan dan selamat beramal...

Reply
avatar
8.6.14

muhasabah, thanks aina :)

Reply
avatar
8.6.14

Terima kasih ena di atas perkongsian ini:-)

Reply
avatar
8.6.14

Terima kasih ena di atas perkongsian ini:-)

Reply
avatar
8.6.14

Sangat sentap baca kisah babi ni..tq for sharing ena..

Reply
avatar
9.6.14

kesian babi kena caci :(

Reply
avatar
9.6.14

dulu nak sebut babi pon geli sebab dimomokkan dgn keharamannya.., tp dah tua2 ni tau lah nak bezakan mana yg babi dan yg membabi buta !

Reply
avatar
9.6.14

Sangat membuka mata entry ni dik ainaa...betul2 terasa ni...haiwan pun berzikir tanpa henti...kita yg punya akal fikiran lg cerdik pun x buat tak tau lah

Reply
avatar
9.6.14

oh orang kita, ramai juga yang setaraf denganya

Reply
avatar
9.6.14

Sian baby.. eh babi

Reply
avatar
9.6.14

Subhannallah. Tersentap. Izinkan saya mengshare kan entry ini. Akan dikreditkan dekat aina. Terima kasih :)

Reply
avatar
9.6.14

apepun ena... saya dah tak beli lagi product cadbury ... sekian terima kasih.

Reply
avatar
11.6.14

yups. betul tu. peringatan kan.

Reply
avatar
11.6.14

jangan hanya focus kepada b*** saje kan..banyak benda haram yang lain perlu di amek kira..

Reply
avatar
12.6.14

muhasabah diri dan istiqamah .. ## sentapp jugakk.. tapi itulah kbenaran nya..

Reply
avatar
20.6.14

kan.. kita kecoh sangat soal babi dalam coklat..
diri kita sendiri tak pernah nak renung =(

Reply