CARA PING ARTIKEL | KARTIKELdotCOM

by - Monday, June 30, 2014



CARA PING ARTIKEL | KARTIKELdotCOM | Salah satu cara untuk meningkatkan trafik viewers dalam blog adalah ping entri di mana mana medium yang boleh kita submit entri untuk di sebarkan kepada pembaca yang lain.

Kali ini, ena ingin memperkenalkan kepada you all salah satu tempat yang boleh para blogger untuk kongsikan artikel atau entri iaitu di Kartikel.com Kartikel.com salah satu medium yang akan bertanggungjawab untuk membantu para blogger untuk tingkatkan viewers serta menambahkan lagi viewers yang sedia ada.



CARA CARA UNTUK PING ARTIKEL

1) Pergi ke Kartikel.com > Klik DAFTAR . Ikutlah nak daftar melalui apa, facebook ke, twitter ke, email ke. Kalau ena, ena suka melalui email.



2) Dah siap daftar, jangan lupa VERIFIED EMAIL you all dahulu ye.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



DIBAWA NI KHAS BAGI YANG NAK AUTO PING ARTIKEL

1) Dapatkan code widget. Bila dah verified email > halaman utama > klik Autoping Trafik Widget. Untuk mendapat kelulusan dari pihak Kartikel.com, you all kena pasang widget kat blog.

Masukkan link blog dan niche blog



Status pun masih dalam pertimbangan. Dapatkan widget terlebih dahulu, baru status 
akan diterima




Pilihlah ikut creativity masing masing. 
Cara nak letak Dashboard > Layout > Add A Widget > HTML/JAVASCRIPT



Semak status you all.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


DIBAWAH NI KHAS YANG NAK CARA MANUAL PING ARTIKEL


1) Submit Artikel. Pergi Halaman Utama > Klik Ping Artikel


Masukkan link entri


Tunggu dapat pengesahan dari pihak Kartikel.com

Kalau link entri dah diluluskan, akan keluar kat bahagian 'PROFILE'



Apalagi, jom beramai ramai ping blog you all kat sini pula. Siapa yang tak mahu tingkatkan traffik kan?? Jangan lepas peluang keemasan ni. Kepada yang ada masalah apa apa semasa nak berdaftar ke, nak submit entri ke, you all boleh contact ena di facebook.





You May Also Like

22 Comments

  1. Akak pun perasan cara ping artikel di kartikel ini sedikit berlainan dari yang dulu. Sekarang ni, akak guna auto ping aje ngan kartikel. Tapi, kena letak widget kat blog baru leh jadi autoping tu.

    Thanks for sharing dear :))

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah..
    tips yang sharing is caring :)
    Thanks ena..

    ReplyDelete
  3. Terima Kasih share ena :)

    ReplyDelete
  4. Yg nie autu ping kan Ena?

    ReplyDelete
  5. dah buat ^_^ tq akak

    ReplyDelete
  6. assalam ena.. kalo nak edit nama mcmne? silap tulis.. hehe

    ReplyDelete
  7. boleh try leps ni, mmg tercari2 cara nak naikkan trafik blog, tq ena :)

    ReplyDelete
  8. dia bukan autoping ye.masih lagi kene manual ping entry ke ena?

    ReplyDelete
  9. Terima kasih ena...PING JE.com pernah masuk tak ena...cuba daftar sana kalo belum

    ReplyDelete
  10. Salam Ramadhan, saya blogwalking kat sini, jemput singgah ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer...

    ReplyDelete
  11. wow..menarik ni..PING2 ni kena cuba sebab ni cara yg bleh bagi orang kenai kita jugak kan..terima kasihhh

    ReplyDelete
  12. Perkongsian menarik :)


    Makin debab lah mikail lepas ni weee :)


    Jom ramai2 kita berombak di Buffet Ramadhan Casa Ombak XD

    ReplyDelete
  13. bagus nih nti boleh try

    ReplyDelete
  14. fyna try jgk ping kat sini.

    ReplyDelete
  15. ookayyy akak daftarrr sekarangg hehehhee

    ReplyDelete
  16. Tq Ena sudi berkongsi info ...Kak Lya tak daftar lagi yg nie..

    ReplyDelete
  17. dah masuk dekat kartikel..tq yang

    ReplyDelete
  18. Saya punya kena tolak kak ena~menangis tak berlagu ni hah~ :(

    ReplyDelete