BOLEH TUKAR NAMA | FACEBOOK

by - Wednesday, June 04, 2014


BOLEH TUKAR NAMA | FACEBOOK | Almaklum kepada semua pengguna Facebook, you all dah boleh tukar nama Facebook yang mana tak boleh tukar sebelum ni. Tapi facebook ada bagi syarat syarat yang telah ditetapkan untuk tukar nama.

"You will not be able to change your name within the next 60 days, so make sure to use your real name. Don't add any usual capitalization, punctuation, characters or random words."

Dalam Bahasa Melayu:-

"Anda tidak dibenarkan menukar nama anda dalam tempoh 60 hari akan datang, jadi  pastikan untuk menggunakan nama sebenar anda. Jangan menambah permodalan    biasa, tanda baca, huruf atau perkataan secara rawak. "


Kepada bloggers, you all disarankan untuk guna nama yang sama dengan nama social media yang lain seperti blog, twitter dan instagram. Ini salah satu cara nak menaikkan nama blog kita dan selain itu orang lain mudah untuk kenal kita.

Ena banyak ambil tips blogging ni dari abang Hasrul Hassan. Alhamdulillah, sejak adaptasi tips yang diberikan oleh abang Hasrul Hassan, sedikit sebanyak telah meningkatkan kualiti blog ena. Dan salah satu tipsnya adalah branding nama blog kita di Facebook, Twitter dan sebagainya lagi.

Apapun, fikir sebaik baiknya bila nak tukar nama di Facebook. Pilih yang terbaik sebab kalau dah tukar, 60 hari nanti baru boleh tukar lagi sekali. Okay, take your time and choose the best.



Jom like fanpage facebook a.k.a FP ena:

https://www.facebook.com/inaainaadotcom


You May Also Like

16 Comments

  1. dulu saya mengunakan nama yang sama dengan nama blog, sekarang je dah tukar nama sebenar

    ReplyDelete
  2. setakat ni tak pernah lagi tukar nama. dah 3 tahun guna nama yg sama je. :)

    ReplyDelete
  3. Anonymous4.6.14

    Woah , thanks for information .. bila lah agaknya ekin nak jadi blogger berjaya macam kak ena

    ReplyDelete
  4. ooo macam tu rupanya.. acik memang tak pernah tukar nama fb.. itulah dari dulu

    ReplyDelete
  5. tengkiu ena sebab bagi cadangan bernas ni ye ;)

    ReplyDelete
  6. Tapi nama dekat instagram takleh tukar

    ReplyDelete
  7. hehee. dulu mula mula ade fb suka letak nama pelik2.sekarang, bila dah dewasa sikit mula tukar nama mcm dlm ic :)

    ReplyDelete
  8. Yang ni awak maksudkan tukar nama fanpage ke?
    Sorry xclear :)

    ReplyDelete
  9. ho2.. teman pernah terkena macam ni kat FB personal untuk business.. masa tu letak nama saja2.. last2 takleh tuko.. ha2.. nama buruk lak tu.. kalau comei takpo.. keh3

    ReplyDelete
  10. Ena...akak suka la ilmu tentang pengurusan blog...lagi2 bila kak julia baru series nak tukar domain dan hala tuju blog...sekarang ena ajar kak ju lg satu perkara penting....

    Ig: mrsjuliajohari
    fb: Julia Johari Akil
    blog: juliajohari.com

    Cuma IG tu akak rasa nak tukar kepada julia johari je lah nanti soon...sekarang x boleh tukar lg sebab bisness kad tak habis lg huhuhu...betul cakap adik ena...kena belajar lebih mendalam ttg branding blog

    ReplyDelete
  11. untuk page dah tak bolehh kan?? hohoo.. kalo dah lebih brapa2 likers.. herm :(

    ReplyDelete
  12. Thanks for sharing adik..

    ReplyDelete
  13. wah bestnya dapat tukar..sha nak juga hihih

    ReplyDelete
  14. Tengah taking my sweet time ni.. salah letak nama hari tu. Kena tunggu nampuluhari!

    ReplyDelete