Sebarang Review / Pengiklanan --> INAAINAA92@GMAIL.COM (Email)

Wednesday, June 04, 2014

BOLEH TUKAR NAMA | FACEBOOK


BOLEH TUKAR NAMA | FACEBOOK | Almaklum kepada semua pengguna Facebook, you all dah boleh tukar nama Facebook yang mana tak boleh tukar sebelum ni. Tapi facebook ada bagi syarat syarat yang telah ditetapkan untuk tukar nama.

"You will not be able to change your name within the next 60 days, so make sure to use your real name. Don't add any usual capitalization, punctuation, characters or random words."

Dalam Bahasa Melayu:-

"Anda tidak dibenarkan menukar nama anda dalam tempoh 60 hari akan datang, jadi  pastikan untuk menggunakan nama sebenar anda. Jangan menambah permodalan    biasa, tanda baca, huruf atau perkataan secara rawak. "


Kepada bloggers, you all disarankan untuk guna nama yang sama dengan nama social media yang lain seperti blog, twitter dan instagram. Ini salah satu cara nak menaikkan nama blog kita dan selain itu orang lain mudah untuk kenal kita.

Ena banyak ambil tips blogging ni dari abang Hasrul Hassan. Alhamdulillah, sejak adaptasi tips yang diberikan oleh abang Hasrul Hassan, sedikit sebanyak telah meningkatkan kualiti blog ena. Dan salah satu tipsnya adalah branding nama blog kita di Facebook, Twitter dan sebagainya lagi.

Apapun, fikir sebaik baiknya bila nak tukar nama di Facebook. Pilih yang terbaik sebab kalau dah tukar, 60 hari nanti baru boleh tukar lagi sekali. Okay, take your time and choose the best.



Jom like fanpage facebook a.k.a FP ena:

https://www.facebook.com/ainaaroseberry92


Share

Other Article

BOLEH TUKAR NAMA | FACEBOOK
4/ 5
Oleh

22 Comments

Comments
avatar
4.6.14

dulu saya mengunakan nama yang sama dengan nama blog, sekarang je dah tukar nama sebenar

Reply
avatar
4.6.14

Sebelum nie kalau dah tukar 3x x ble tukar dah....

Reply
avatar
4.6.14

setakat ni tak pernah lagi tukar nama. dah 3 tahun guna nama yg sama je. :)

Reply
avatar
4.6.14

Woah , thanks for information .. bila lah agaknya ekin nak jadi blogger berjaya macam kak ena

Reply
avatar
4.6.14

ooo macam tu rupanya.. acik memang tak pernah tukar nama fb.. itulah dari dulu

Reply
avatar
4.6.14

Alamak...nama kat facebook lain sket dari twitter dgn google+......fb gunakan nama penuh dlm tulisan jawi....nak tukar ni nnt...
Entri terkini MINDAKABUR : Tuah dan Puteri

Reply
avatar
4.6.14

tengkiu ena sebab bagi cadangan bernas ni ye ;)

Reply
avatar
5.6.14

untuk page bleh x..??

Reply
avatar
5.6.14

yeahh dh boleh tkr :)

Reply
avatar
5.6.14

Tapi nama dekat instagram takleh tukar

Reply
avatar
5.6.14

hehee. dulu mula mula ade fb suka letak nama pelik2.sekarang, bila dah dewasa sikit mula tukar nama mcm dlm ic :)

Reply
avatar
5.6.14

Yang ni awak maksudkan tukar nama fanpage ke?
Sorry xclear :)

Reply
avatar
5.6.14

thanks sharing this entry dak omey2....hani datang sini

Reply
avatar
5.6.14

ho2.. teman pernah terkena macam ni kat FB personal untuk business.. masa tu letak nama saja2.. last2 takleh tuko.. ha2.. nama buruk lak tu.. kalau comei takpo.. keh3

Reply
avatar
5.6.14

Ena...akak suka la ilmu tentang pengurusan blog...lagi2 bila kak julia baru series nak tukar domain dan hala tuju blog...sekarang ena ajar kak ju lg satu perkara penting....

Ig: mrsjuliajohari
fb: Julia Johari Akil
blog: juliajohari.com

Cuma IG tu akak rasa nak tukar kepada julia johari je lah nanti soon...sekarang x boleh tukar lg sebab bisness kad tak habis lg huhuhu...betul cakap adik ena...kena belajar lebih mendalam ttg branding blog

Reply
avatar
5.6.14

sebab tu amal punya nama facebook kena sama dengan nama blog... cuma... nanti dah kawin, macam mana lah title "cik" tuuu :(

Reply
avatar
5.6.14

untuk page dah tak bolehh kan?? hohoo.. kalo dah lebih brapa2 likers.. herm :(

Reply
avatar
5.6.14

Thanks for sharing adik..

Reply
avatar
9.6.14

wah bestnya dapat tukar..sha nak juga hihih

Reply
avatar
11.6.14

Tengah taking my sweet time ni.. salah letak nama hari tu. Kena tunggu nampuluhari!

Reply
avatar
20.7.14

sejak mula buat fb sampai sekarang x pernah tukar nama fb..still sama..hehe

Reply

The owner of this blog reserves the right to edit or delete any comments submitted to this blog without notice due to:

1) Comments deemed to be spam or questionable spam

2) Comments including profanity

3) Comments containing language or concepts that could be deemed offensive

4) Comments that attack a person individually (including agency)