ATASI MASALAH WHITEHEAD ATAU BLACKHEAD | FLORAL MASK

by - Sunday, June 15, 2014


ATASI MASALAH WHITEHEAD ATAU BLACKHEAD | FLORAL MASK | Blackhead atau whitehead merupakan salah satu masalah kulit wajah. Blackhead terbentuk pada permukaan pori yang terbuka dan whitehead pula terjadi pada bawah permukaan pori yang tersumbat.

Whitehead dan blackhead terjadi apabila sel kulit muka kita mati, berminyak dan bakteria terperangkap di dalam liang roma. Masalah kulit ini boleh jadi tidak mengira usia dan jantina. Namun, selalunya masalah kulit ini ada berkaitan dengan perubahan hormon semasa baligh, datang haid, kehamilan dan menopause.


FLORAL MASK 50ML
Harga: RM40 
(Include postage in SM only, for SS postage RM5)


Ena juga mempunyai masalah blackhead dan whitehead, paling ketara di bahagian hidung dan bawah mulut. Kadang kadang rasa kurang selesa bila blackhead dan white makin berleluasa kat muka. Penat dah asyik keluarkan dengan besi yang direka khas untuk keluarkan black atau whiteheads.

Namun, semua tu tiada masalah lagi buat diri ena setelah ena cuba menggunakan Floral Mask produk keluaran Dian'z Pixy. Floral Mask ini direka khas untuk mengurangkan masalah blackhead dan whitehead. Kelebihan Floral Mask ini ialah dirumus oleh extra Multi Vitamin, Q10 dan HA serta menggunakan nano technology.



KENAPA PERLU PILIH FLORAL MASK???
1) Masker purple pertama di Malaysia dan baunya yang sangat wangi dengan 
    haruman lavender.
2) Hanya menarik whitehead / blackhead. 
3) Semasa pakai rasa sejuk dan menenangkan kulit wajah.
4) Walaupun dah kering, strukturnya tetap lembut dan tidak terlalu cekang.
5) Halal. Muslim produk dan buatan Malaysia yang mempunyai KKM.

CARA CARA UNTUK PAKAI
a) Cuci muka terlebih dahulu.
b) Sapukan Floral Mask di seluruh muka atau pada tempat tempat yang kritikal.
c) Biarkan selama 20 - 25 minit sehingga mask menjadi kering sepenuhnya.
d) Tarik keluar mask tersebut dari bawah dan ke atas.
f) Buangkan yang selebihnya dengan menggunakan air atau span basah.
g) Gunakan mask ini seminggu sekali atau dua kali.


AMARAN: Ketika nak tepekkan mask ni, sila jauhkan dari kawasan rambut atau bulu roma, kening, mata dan kawasan bibir. Selain itu, jauhkan dari terdedah kepada sinaran matahari.


Exercise muka. Hahahahaha.

Namun ena sarankan you all letak pada tempat yang kritikal sahaja. Baru nampak kerkesanannya. Tapi kalau nak letak pada seluruh muka pun boleh. Kepada yang nak tahu hasilnya bagaimana terhadap kulit muka ena, nanti entry seterusnya.


DIAN PIXY ENTERPRISE
Jalan Indah PA8,
Taman Indah Pengkalan Aur,
34000 Taiping Perak.

Website: FLORAL MASK


Untuk sebarang pertanyaan atau nak order Floral Mask ni, boleh lah hubungi mereka di

PM FBhttp://tinyurl.com/q8cllk6
WhatsApp: 012 346 3414



You May Also Like

19 Comments

  1. liniey pn byk blackhead & whitehead..mmg xslesa kn..euwww

    ReplyDelete
  2. Kemain lagi eksperesi muka dia..hahaha..Lepas ni bertambah cun arr dia.. xD

    ReplyDelete
  3. bau lavender? mesti wangi kan? heee.... Sakit tak masa nak buang mask tu? huhu..

    ReplyDelete
  4. alalala..comelnya ena pakai..haha
    eh ni yg abg ben guna kan :)

    ReplyDelete
  5. kan main lagi muka ainaa kat pic kembar 4 tu...haha

    ReplyDelete
  6. wahhhh.semangat senaman muka.hehehe

    ReplyDelete
  7. Menarik gak ni.. nak hilangkan parut canne eh Ena?

    ReplyDelete
  8. hahaha.. kot yea pun ainaa.. jangan le buat memek muka cenggituu.. kekekeke

    ReplyDelete
  9. hahahaha,. nampak gigi rabbit kat situ.. hahaha

    ReplyDelete
  10. blh try juga nih hehee..

    ReplyDelete
  11. pakai mask pun sempat selfie ya ... heheheee

    ReplyDelete
  12. Menarik entry ni....bagi mereka yang ada masaalah begini memang patut baca...

    ReplyDelete
  13. haha..sape nye muka tu

    ReplyDelete
  14. hohoo.. sakit lorhh time nak buang tuh kan ??

    ReplyDelete
  15. tak suka whitehead & blackhead..boleh buat mekap jadi tak cantik...huhuh...nk picit ngan besi tu, sakitnyeee tak terkata...huhuh...

    menarik utk cuba, kaler purple lg...hehehe

    ReplyDelete
  16. Mohon kak Ena belanja 1... kikiki :D

    ReplyDelete
  17. Anonymous20.6.14

    akak pun rasa cem tertarik.. normal lah kita ni kat hidung ngan bawah mulut tuh mmg kronik :P
    dok tngk review lama dah orang dok buat tapi x beli beli lagi..

    ReplyDelete
  18. Suka pakai mask..boleh try floral mask ni pulak..:)

    ReplyDelete
  19. hehe lawak tgk mukanya..
    erm, menarik testimoni ni hehe :D

    ReplyDelete