ALEXA RANK BAWAH 1000 | MALAYSIA

by - Thursday, May 29, 2014


ALEXA RANK BAWAH 1000 | MALAYSIA | Alexa Rank merupakan salah satu medium untuk kita mengetahui informasi tentang ranking dan percapaian blog masing masing. Cara pengiraannya adalah berdasarkan jumlah trafik yang masuk dalam blog kita. Cara bacaannya pula adalah semakin rendah nombor rank, semakin bagus percapaian blog tersebut


Boleh semak Alexa Rank di sini:-

(Letak link blog masing masing)


Ena setiap hari akan semak setakat mana tahap percapaian blog ena yang tak seberapa ni. Namun alhamdulillah, setiap hari ada perningkatan. Itu yang buat ena semangat nak berblog.Kalau nak dapat percapaian yang bagus, kenalah rajin update entri, kena tahu SEO dan cara nak gunakan SEO ni macam mana, dan pelbagai lagi yang perlu kita ambil tahu.

Apapun bila dah ada blog ni kenalah diri tu rajin sedikit. Tak boleh sedikit, kena banyak rajinnya tu. Tapi jangan sampai abaikan pula hal hal yang lain seperti family kita, solat kita, hubungan kita dengan Allah. Pandai uruskan masa, itu yang paling penting.



Alexa Rank: Ainaa Roseberry
GLOBAL RANK : 344762
MALAYSIA RANK: 1487


Apapun, target ena sekarang adalah nak Alexa Rank untuk Malaysia bawah 1000. Teringin nak merasa rank blog ena bawah 1000. Tapi mampukah ena untuk sampai ke tahap itu?? Berdoa, berusaha dan bertawakal. Itu sahaja yang mampu ena lakukan.



You May Also Like

33 Comments

  1. insyaAllah boleh Ena.. cuma bila dah capai cabaran baru pulak muncul iaitu mcmana nak maintain alexa di abawah 1000 tu.. yg ni lagi mencabar tau.. heheheh.. selamat mengejar ranking alexa...!

    ReplyDelete
  2. wah, chaiyaala Ena. Hehe. Good job (Y) :D

    ReplyDelete
  3. Thats good dik...keep up a good work...u can do it dear..

    ReplyDelete
  4. Semoga berjaya ya. amin

    ReplyDelete
  5. good luck. pandai-pandai la bahagikan masa tu.

    ReplyDelete
  6. ina comey insyaAllah marketing cemerlang punyer hehehe

    ReplyDelete
  7. moga ada peningkatan aina
    yumida nyer naik turun naik mcm tangga

    ReplyDelete
  8. Anonymous29.5.14

    Salah satu ubat nak turun Alexa Rank adalah rajin kemas kini blog. Kalau cara otai lain adalah faktor Google Plus Profile yang mantap.

    ReplyDelete
  9. jarak 2 angka jer dgn sis punya nih ... heheheee

    ReplyDelete
  10. Mantap.. Dah ranking 1k ++ tu power la tu... Tahniah.. Hope matlamat tercapai..

    ReplyDelete
  11. blog ena da okay da...da pemes dan sgt2 good kuality..sy nk mcm ena tp x pndai nk involved diri tu join sne sni..slalu tgok pkembngn ena kt blog n fb..just silent reader..happy for u :)

    ReplyDelete
  12. satu pencapaian yg terbaik...sy punye blog bila lagi nak capai ranking macam ni....kena berusaha lg ni..

    ReplyDelete
  13. chaiyok! all the best

    ReplyDelete
  14. Kak Ena, goodluck! <333 Ada la harapan jugak. Nad ni teringin nak bawah 1k, tp sekarang masih lagi 2k lebih. Susahnya nak naik T.T

    ReplyDelete
  15. rakingku juta juta.. x bagus untuk kesihatan

    ReplyDelete
  16. in sha ALLAH .. ena bleh nya.. chaiyyook! keep it up.. ~ we always support you.. hehe =)

    ReplyDelete
  17. Insya ALLAH, boleh tu kalau berterusan update blog.

    ReplyDelete
  18. Senang je nak capai. Kena update hari2. Trafik kena maintain. hehe.

    ReplyDelete
  19. Yakin boleh..sure boleh :) Good Luck!

    ReplyDelete
  20. good luck..cantik blog berwajah pink

    ReplyDelete
  21. InsyaALLAH.. Boleh... good luck...

    ReplyDelete
  22. untung le alexa dah seribu.. jiwarosak.com dlu smpai 1300 je lepas tak update naik smpai 10k wakakakka..

    ReplyDelete
  23. Itu menunjukkan blog Ena semakin meningkat, teruskan berusaha pasti ada peningkatan lagi. Teruskan mantapkan pagerank dan SEO.

    ReplyDelete
  24. ena dah pun menunjukkan dalam blog..keep going ena..

    ReplyDelete
  25. tahniaahhhh!! jeles mak jemah mcm nih. fyna punya ranking dah teruk gile. lama gile blog terabai.

    ReplyDelete
  26. Tahniah ainaa.. baguihhh

    ReplyDelete
  27. Nak semak cara mudah? Install je toolbar saya tu .. huhuhu...

    ReplyDelete
  28. untung lah.. amal 11k kut yg kat malaysia :D

    ReplyDelete
  29. Salam..blogwalking..=)

    p/s: kami menawarkan perkhidmatan percetakan dengan harga yang berpatutan..
    sila layari website kami:

    www.printingmurah2u.com.my

    ReplyDelete
  30. macam mana nak tahu rank blog kita untuk Malaysia?

    ReplyDelete