Thursday, May 29, 2014

ALEXA RANK BAWAH 1000 | MALAYSIA


ALEXA RANK BAWAH 1000 | MALAYSIA | Alexa Rank merupakan salah satu medium untuk kita mengetahui informasi tentang ranking dan percapaian blog masing masing. Cara pengiraannya adalah berdasarkan jumlah trafik yang masuk dalam blog kita. Cara bacaannya pula adalah semakin rendah nombor rank, semakin bagus percapaian blog tersebut


Boleh semak Alexa Rank di sini:-

(Letak link blog masing masing)


Ena setiap hari akan semak setakat mana tahap percapaian blog ena yang tak seberapa ni. Namun alhamdulillah, setiap hari ada perningkatan. Itu yang buat ena semangat nak berblog.Kalau nak dapat percapaian yang bagus, kenalah rajin update entri, kena tahu SEO dan cara nak gunakan SEO ni macam mana, dan pelbagai lagi yang perlu kita ambil tahu.

Apapun bila dah ada blog ni kenalah diri tu rajin sedikit. Tak boleh sedikit, kena banyak rajinnya tu. Tapi jangan sampai abaikan pula hal hal yang lain seperti family kita, solat kita, hubungan kita dengan Allah. Pandai uruskan masa, itu yang paling penting.



Alexa Rank: Ainaa Roseberry
GLOBAL RANK : 344762
MALAYSIA RANK: 1487


Apapun, target ena sekarang adalah nak Alexa Rank untuk Malaysia bawah 1000. Teringin nak merasa rank blog ena bawah 1000. Tapi mampukah ena untuk sampai ke tahap itu?? Berdoa, berusaha dan bertawakal. Itu sahaja yang mampu ena lakukan.



Share

Other Article

ALEXA RANK BAWAH 1000 | MALAYSIA
4/ 5
Oleh

33 Comments

Comments
avatar
29.5.14

insyaAllah boleh Ena.. cuma bila dah capai cabaran baru pulak muncul iaitu mcmana nak maintain alexa di abawah 1000 tu.. yg ni lagi mencabar tau.. heheheh.. selamat mengejar ranking alexa...!

Reply
avatar
29.5.14

wah, chaiyaala Ena. Hehe. Good job (Y) :D

Reply
avatar
29.5.14

Thats good dik...keep up a good work...u can do it dear..

Reply
avatar
29.5.14

Semoga berjaya ya. amin

Reply
avatar
29.5.14

good luck. pandai-pandai la bahagikan masa tu.

Reply
avatar
29.5.14

ina comey insyaAllah marketing cemerlang punyer hehehe

Reply
avatar
29.5.14

moga ada peningkatan aina
yumida nyer naik turun naik mcm tangga

Reply
avatar
29.5.14

Salah satu ubat nak turun Alexa Rank adalah rajin kemas kini blog. Kalau cara otai lain adalah faktor Google Plus Profile yang mantap.

Reply
avatar
29.5.14

jarak 2 angka jer dgn sis punya nih ... heheheee

Reply
avatar
29.5.14

Mantap.. Dah ranking 1k ++ tu power la tu... Tahniah.. Hope matlamat tercapai..

Reply
avatar
29.5.14

blog ena da okay da...da pemes dan sgt2 good kuality..sy nk mcm ena tp x pndai nk involved diri tu join sne sni..slalu tgok pkembngn ena kt blog n fb..just silent reader..happy for u :)

Reply
avatar
29.5.14

satu pencapaian yg terbaik...sy punye blog bila lagi nak capai ranking macam ni....kena berusaha lg ni..

Reply
avatar
30.5.14

chaiyok! all the best

Reply
avatar
30.5.14

Kak Ena, goodluck! <333 Ada la harapan jugak. Nad ni teringin nak bawah 1k, tp sekarang masih lagi 2k lebih. Susahnya nak naik T.T

Reply
avatar
30.5.14

rakingku juta juta.. x bagus untuk kesihatan

Reply
avatar
30.5.14

in sha ALLAH .. ena bleh nya.. chaiyyook! keep it up.. ~ we always support you.. hehe =)

Reply
avatar
30.5.14

Insya ALLAH, boleh tu kalau berterusan update blog.

Reply
avatar
30.5.14

Senang je nak capai. Kena update hari2. Trafik kena maintain. hehe.

Reply
avatar
31.5.14

Yakin boleh..sure boleh :) Good Luck!

Reply
avatar
31.5.14

good luck..cantik blog berwajah pink

Reply
avatar
31.5.14

InsyaALLAH.. Boleh... good luck...

Reply
avatar
31.5.14

untung le alexa dah seribu.. jiwarosak.com dlu smpai 1300 je lepas tak update naik smpai 10k wakakakka..

Reply
avatar
1.6.14

Itu menunjukkan blog Ena semakin meningkat, teruskan berusaha pasti ada peningkatan lagi. Teruskan mantapkan pagerank dan SEO.

Reply
avatar
2.6.14

ena dah pun menunjukkan dalam blog..keep going ena..

Reply
avatar
2.6.14

tahniaahhhh!! jeles mak jemah mcm nih. fyna punya ranking dah teruk gile. lama gile blog terabai.

Reply
avatar
2.6.14

Tahniah ainaa.. baguihhh

Reply
avatar
3.6.14

Nak semak cara mudah? Install je toolbar saya tu .. huhuhu...

Reply
avatar
5.6.14

untung lah.. amal 11k kut yg kat malaysia :D

Reply
avatar
14.6.14

Salam..blogwalking..=)

p/s: kami menawarkan perkhidmatan percetakan dengan harga yang berpatutan..
sila layari website kami:

www.printingmurah2u.com.my

Reply
avatar
MNH
28.6.14

macam mana nak tahu rank blog kita untuk Malaysia?

Reply

The owner of this blog reserves the right to edit or delete any comments submitted to this blog without notice due to:

1) Comments deemed to be spam or questionable spam

2) Comments including profanity

3) Comments containing language or concepts that could be deemed offensive

4) Comments that attack a person individually (including agency)