SELANGOR BIRDS RACE 2014
SELANGOR BIRDS RACE 2014 Pada 25/4/2014(Jumaat) hingga 27/4/2014(Ahad), Majlis Daerah Hulu Selangor ( MDHS) akan menganjurkan sebuah Program Wings of KKB 2014 : Selangor Birds Race 2014 untuk kali ketiga. Penganjuran kali ini lebih meriah kerana Resorts World Genting akan turut serta menjadi penganjur untuk program Selangor Birds Race 2014, malah merangkap penaja utama untuk program ini.

Tujuan utama program ini dijalankan adalah bagi memeriahkan dan menyokong Tahun Lawat Malaysia 2014, ianya melihat mampu menarik pelancong dari luar terutamanya pemerhati burung atau ahli pengkaji burung.

Tambahan pula, 2 kategori penyertaan telah ditambahkan pada tahun ini iaitu kategori untuk pelajar IPTA dan IPTS, serta pertandingan fotografi burung.
Pihak penganjur telah menyediakan hadiah yang menarik untuk para pemenang. Bagi acara Bird Race, pemenang akan menerima hadiah sejumlah RM10 000 dalam bentuk barangan "outdoor" bagi ketiga tiga kategori penyertaan. Selain itu, untuk pemenang fotografi burung, hadiah utama merupakan Nikon DSLR.

Walau bagaimanapun, pihak Resorts World Genting turut menyediakan hadiah penginapan 2 hari 1 malam di First World Hotel dan hadiah sampingan. Pengunjung juga turut berpeluang untuk memenangi hadiah cabutan bertuah yang akan berlangsung sepanjang program ini dijalankan.

Berminat untuk menyertai??? Okay, untuk mendapatkan borang penyertaan dan maklumat lebih lanjut, bolehlah melayari website Majlis Daerah Hulu Selangor (MDHS)
Website MDHS:  http://www.mdhs.gov.my/

Facebook: Kuala Kubu Bahru

Nombor Telefon:
03 60641331 (Puan Azlina Mokhtar) 
03 60641555 (Puan Nurul Huda Khairuddin)Post a Comment

10 Comments

 1. Wah bgs utk photographer join evnt ni. Suami kak nadia blh join ni.

  ReplyDelete
 2. ala nak join tapi clash dengan event

  ReplyDelete
 3. pergh dpt nikon..huhu...ntah laki den nak ke tak liz oii

  ReplyDelete
 4. hi,singgah follow awak :)

  ReplyDelete
 5. wah.. syoknye.. aktiviti yg happening :)

  ReplyDelete
 6. photographer kena grab peluang ni ...

  ReplyDelete
 7. best nie kalau dapat join

  ReplyDelete
 8. wow! sambil asah bakat,menikmati keindahan flora fauna..boleh dapat hadiah best lagi..

  terbaiklah!

  ReplyDelete
 9. mana gambo Ainaa.. nak nengok gambo Ainaa sekali.. heee

  ReplyDelete
 10. hari tu nak pergi tp ada explorace pulak kat perlis..kalau x leh jumpa..heheh

  ReplyDelete