Wednesday, April 16, 2014

DIP & DIP BANGSAR VILLAGE



DIP & DIP  |  Mungkin ramai yang dah pernah makan kat sini, tetapi ena baru je dapat merasa makan kat restoran Dip & Dip ni. Dip & Dip adalah syurga makanan yang serba serbi berasaskan cokolat, manisan dan coffee. 

Di Malaysia, baru ada dua cawangan Dip & Dip ini ditubuhkan iaitu di Jalan Telawi, Bangsar (MAPS) dan The Curve, Damansara (MAPS). Dip & Dip ini bukan setakat ada kat Malaysia, malah kat luar negara pun ada tetapi ena tak pasti halal ke tidak. 



Website: http://www.dipndip.com/ (Click)

Ena sebagai penggila chocolate dan coffee, memang rasa sangat gembira dapat makan kat Dip & Dip, memandangkan dah lama teringin nak makan kat sini. Alhamdulillah, tercapai juga hasrat di hati. Terima kasih Tya Salmid dan kakak dia sebab bawa ena makan kat sini.

Memang sedap  makanan kat sini dan tempatnya pun selesa untuk kita menghayati setiap makanan yang diorder. Ena cadangkan kepada you all yang gemar dengan makanan berasaskan chocolates / sweets / coffee untuk makan kat sini bagi yang masih belum pernah cuba lagi. 

Di bawah, ena nak share makanan yang kami makan di sini. Untuk minuman, kami pilih air mineral sahaja supaya mengelakkan diri dari cepat kenyang.


Waffle Stick : RM10

Triple Chocolate Crepe : RM17

Fettuccini Crepe : RM24.50

Crunchy Ice Cream : RM17



Nampak menarik bukan? So apa lagi, marilah beramai ramai terjah ke sini dan jom merasai kenikmatan makan makanan yang berasaskan chocolate. Memang terjamin kesedapannya. Bagi mereka yang ingin tahu dengan lebih lanjut, bolehlah rujuk di: 




Website: http://www.dipndip.com/ (Click)

Branch 1: Jalan Telawi, Bangsar
Address: Jalan Telawi, Bangsar 59100 Kuala Lumpur, Malaysia
Telephone: 03-22015052

Branch 2: The Curve, Damansara
Address: The Curve Mall, First Floor at the Link 2 to eCurve No lb-2
Telephone: 03-77334442


Share

Other Article

DIP & DIP BANGSAR VILLAGE
4/ 5
Oleh

16 Comments

Comments
avatar
16.4.14

Sedapnya coklat! Azwar tak pernah pergi lagi tempat ni.. ;(

Reply
avatar
16.4.14

dapnyer..dah lama dah teringin nak makan dipndip ni....tapi apakan daya...duduk kat utara semenanjung mana ada benda ni...huhu

Reply
avatar
16.4.14

Mohon bawa ittewwww pergi makan kat situ jugakkk..

meleleh tengok.. :)

Reply
avatar
16.4.14

sedapnyaaa...semuanyer coklat..yang atas sekali nampk dap

Reply
avatar
17.4.14

perh terliur tp ena tak muak ke?

Reply
avatar
17.4.14

tak pernah pon dengar pasal dip&dip nih..hoho..tq sharing.

Reply
avatar
17.4.14

Assalamualaikum... nampak sedap semuanya terutama waflle stick...

Reply
avatar
17.4.14

Ya Allah..memang lama dah teringin nak pegi sini..tapi tde org nak bawak..tgok ena share this place n chocolate ni terliur sgt..

Reply
avatar
17.4.14 This comment has been removed by the author.
avatar
18.4.14

meleleh nengoknyeeeee...sedap !

Reply
avatar
24.4.14

taknakkkk bacaaaa entryy niiiii...

#dapnye coklat huuu ~

Reply
avatar
27.4.14

sesuai utk org yg x mkn byk mcm sis ... heh heh

Reply
avatar
29.4.14

Perghhh...ni kalau wife saye tgk ni...mau meleleh tgk...fuh

Reply
avatar
30.4.14

gadis dan wanita okey la kot makan coklat banyak cenggini....hehehehe

Reply
avatar
4.6.14

menangissssssss....nanti akak pi dip dip ek dik....meroyan baca.

Reply
avatar
4.6.14

sodap woo... meleleh air liur. hee

Reply

The owner of this blog reserves the right to edit or delete any comments submitted to this blog without notice due to:

1) Comments deemed to be spam or questionable spam

2) Comments including profanity

3) Comments containing language or concepts that could be deemed offensive

4) Comments that attack a person individually (including agency)