Sebarang Review / Pengiklanan --> INAAINAA92@GMAIL.COM (Email)

Monday, March 03, 2014

POPIAH S.S ALI SEKSYEN 7 SHAH ALAM


Kepada mereka yang sudah berada di Shah Alam dan rasa tekak tu teringin nak makan popiah basah ke popia goreng keee, ena cadangkan you all pergi terjah dan melantak di Popiah S.S Ali. Restoran ini terletak di Seksyen 7 Shah Alam.

Kalau you all rasa nak pergi, restoran ini berhampiran dengan Gedung Gulatis, Sendayu Tinggi dan Secret Recipes. You all cari kedai Gulatis la senang kat Seksyen 7 ni sebab restoran Popiah ini terletak sederet dengan Gedung Pakaian Gulatis. 

Restoran ini juga berhampiran dengan I-City serta berdekatan dengan UITM Shah Alam. Kalau you all pergi I-City, jangan lupa singgah makan kat sini. Keadaan restoran pun bersih, selesa pun selesa, nak cari parking pun senang. Apapun, menu kat sini bukan setakat popia jee, tapi nasi ayam, mee rebus, rojak puuunnn ado. Memang SODAAAPPPP wa cakap sama luuuu~



Popia basah, pilihan ena. Sos popia ni pun sedappp. I loikeee!

Nasi Ayam kat sini memang terbaik. Dah la kuantitinya banyak dan harga pun murah. 
Puas hati 

My favourite, air Longan. 

Jus tembikai laici, pilihan kak Meeya Techik.


Itu jelah menu yang ena boleh tunjuk dan share sebab masa ni makan berdua jeee dengan kakak blogger Meeya Techik (Click). Kalau order banyak banyak nanti, tak terhabis pula. Dah la si kakak techik ni tak mamam banyak. Membazir jee nanti kalau order macam macam. Heheheheh.


Blogger Meeya Techik (click)

Ini blogger picisan jeee. Hehehehe


Kalau mai area sini, jangan lupa roger ena ye. Auuummmm.



Share

Other Article

POPIAH S.S ALI SEKSYEN 7 SHAH ALAM
4/ 5
Oleh

17 Comments

Tulis Comments
avatar
3.3.14

Assalamualaikum ena. wahhh review makanan. terliur akak dik oi. hehee nanti hujung minggu memang nak ke shah alam. ada expo baby. bolehlah pusing sini sekali. hiewhiew ~~~

Reply
avatar
3.3.14

sedapnyaaaaa..pos la kt syira akak.

Reply
avatar
3.3.14

Popia basah tu akak mmg suka..lepas ni mesti nak buat mkn smpi termunth..huhu..

Reply
avatar
3.3.14

Ouh. dekat sangat tuu. Tiey ada kat UiTM Shah Alam, nanti boleh la lepak kat sini :)

Reply
avatar
3.3.14

assalamualaikum...

cantik2 la gambar yg ainaa ambik...berselera tgok mknan2 tu...hehe

Reply
avatar
3.3.14

makkk aiii enaa..sedapnyaa..terliur nasi ayam tu..aummm

Reply
avatar
3.3.14

enaaa....buat org teringin jer neh.
ritu sis mkn popiah crispy je kat alamanda ni pun doc teringat2..

ni kn plak popiah yg dlm gambor ena ni..bikin kepingin ohh

Reply
avatar
3.3.14

aummmm... makan smpai buncit... hee ~

Reply
avatar
4.3.14

best nye ena dapat lepak sama2 dengan blogger..rumah kte kat situ je..kalau tahu boleh menyebok lepak sekali..

Reply
avatar
5.3.14

assalamualaikum ainaa....wah bestnya nampak sedap sekali...:)

Reply
avatar
8.3.14

Tengok kuah popia tu... rasanya itu yang buat sedap kan....

Reply
avatar
15.3.14

pasni bawak akak mkan s.alam lagi sedap..huhu

Reply
avatar
20.3.14

tliuq sat tgk mknn tuuuu.. ~.~

Reply
avatar
21.3.14

kesemuanya nampak sangat menyelerakan.. adoiii terliurrnya...

Reply
avatar
8.5.14

Kalau makan popia je pun dah kenyang nie.... sos dia memang sedap laaa

Reply
avatar
Anonymous
12.7.14

Dah tahu tempat, terliur la..nampak gaya, ptng ni berbuka ngan popia basah....hehehehe.

Reply