Tuesday, January 28, 2014

ZAMIR JUARA MASTERCHEF MALAYSIA ALLSTAR 2013





Alhamdulillah, berakhir sudah Masterchef Malaysia Allstars 2013 pada malam ni.  Hanya dua orang yang telah bertanding demi menentukan siapa juara Masterchef Malaysia Allstars untuk kali ini. Pesertanya adalah Cellina dan Zamir. Dah semestinya sudah ada pemenangnya. Jeng jeng jeng...... 






TAHNIAH ena ucapkan kepada ARSHAD ZAMIR kerana telah menjadi juara untuk Masterchef Malaysia Allstars untuk kali ini. Dalam hati ena, memang dah jangka Zamir ni yang akan menang. Alhamdulillah, apa yang tergerak dalam hati ena, memang betul betul terjadi. Aaaauuummm. Ena memang sokong dia habis habisan sejak dari mula lagi. His age younger than me kalau tak silap. Aishhh hensem pula tu. Terdode ai. X3


Kepada Cellina, tahniah untuk dia sebab dapat jadi naib juara untuk Masterchef Malaysia Allstars untuk tahun 2013. Walaupun tak berjaya menjadi juara, tapi am still proud of you sebab dapat bertahan sampai ke tahap ini. You memang great lady! Hehehehe.




More Nyummy Here

Saturday, January 25, 2014

DESIGN BLOG BY SHEDA UCU


Ramai yang bertanya pada ena, di mana ena tempah design untuk blog ena ni. Ada yang kata ena yang design sendiri. Memang idok le ena nak edit sendiri. Dulu dulu ena rajin edit blog, tapi lately ni malas sedikit. Hehehehe. Coding pun dah lama tak belek belek, bila start nak baca balik rasa tingtong. Hewhewhew.


Ena tempah kat kak Sheda Ucu je. Dia memang pandai bab bab edit ni. Mula mula, ena just tempah cover photo untuk timeline fb ena. Lepas tu, tetiba hati ni nak tukar design di blog pula. Rezeki poket pun adalah sikit sikit masa tu. Bosan tengok design blog yang dulu sebab dah setahun lebih guna. Huhuhuhu.


Kat bawah ni ena share link untuk hubungi kak Sheda ni.





FB: Sheda Ucu



Di bawah ni pula adalah hasil yang kak Sheda buat untuk blog ena. Memang kemas dan sangat berpuas hati. Cantik pula tu, bertambah ringan blog ena.



Header.


A part of body



Footer




Kalau berminat, bolehlah tempah kat Kak Sheda Ucu. Mengenai harga, better you all pergi berunding dengan Kak Sheda sendiri ye. Kot kot boleh dapat diskaun ke. Hikhikhik. Jangan segan silu nak discuss dengan dia, dia okay je. Jenis tak makan orangnya. Weeeeee. 




More Nyummy Here

Thursday, January 23, 2014

OOO CAMTUE EK - OOO DOT MY






ooo.my - ooo camtue ek | Bak kata ayah ena, dengan loghat Peraknya, hidup manusia sekarang ni diibaratkan "potek topi tongah menyalo". Makna di situ ialah zaman sekarang ni, petik je suiz kat tepi dinding, dah menyala lampu. Mudah dan semakin canggih. Orang zaman dulu hanya menggunakan "api dalam kaca, minyak dalam bosi" yang membawa maksud "pelita", nak dapatkan cahaya tu memang sangat sukar.


Sudah maju hidup kita sekarang ni dengan adanya teknologi yang makin canggih. Nak dapatkan info info terkini pun senang dengan hanya di hujung jari. Hadirnya gadget yang mudah untuk dibawa ke mana sahaja, memudahkan lagi untuk kita mendapatkan maklumat terkini. Malah dalam tandas pun kita boleh search melalui gadjet yang kita miliki. Namun, pastikan line internet ada la ye. Weeee.


Hanya dengan adanya internet, kita dapat mencari info info terkini seperti isu semasa, pengetahuan am dan lain lain lagi, dengan tangkas dan pantas. *Itu pun kalau line internet laju la* Hehehehe. Isu semasa dan pengetahuan am ini memang sangat penting untuk kita ketahui dan janganlah jadi seperti "Katak di Dalam Kaca", dimana hidup dah serba modern, ilmu dipelajari dah penuh di dada tapi hal hal terkini satu haprak pun tak tahu. Aptb.


Oleh itu, kali ini ena hendak memperkenalkan sebuah blog informasi terkini yang boleh kita dapatkan sumber sumber berasakan pengetahuan am serta isu semasa.... iaitu ooo.my (click)





ooo camtue ek










Blog yang ringan dan mudah di access. See, semua sekarang makin mudah. Apa lagi, jom terjah blog ni untuk mendapat informasi terkini.


More Nyummy Here

Thursday, January 02, 2014

BERJIMBA DENGAN KAWAN KAWAN


Sebelum mengakhiri semester pertama untuk tahun ni, ena dengan kawan kawan pergi berjimba di Teluk Cempedak, Pahang. Tujuan kami ke sini sebenarnya untuk bermandi manda tapi memandangkan laut tengah bergelora, main air jelah kami. Warna air laut pun macam teh susu, menggerunkan. Hurmmm.


Kenangan ini sebenarnya berlaku sebelum new year lagi, ena ni yang lambat post kat entry sebab blog tengah underconstruction masa tu. Tambahan pula, tengah serabut dengan exam. Masa ena update ni pun tengah mood exam tapi ena malas nak tangguh tangguh. Lagipun, terlampau banyak nak di sharekan di sini. So ena simpan dalam draft je, memang cek tak dapat nak update secara on the spot la. 






Terima kasih sebab selalu berada di samping ena ketika di UIAM ni. Always be there for me, through thick and thin. Alhamdulillah. Apapun, macam biasa, kalau tak share gambar memang tak sah di blog ena ni. Hewhewhew.


Harap tak menyampah la ye. Hikhikhik.



Nani, Ika, Arina dan Tirah

We are IIUM students. 

Nampak tak laut bergelora disitu. Itu pun tak kuat sangat. 

We! hehehe

Geng suka bergambar. Hehehe. I love them.

Arina, Athirah dan Enaaaaa~ 

Gadis gadis yang omey omey. Hahahahaha. Perasan jap. =3

Tudung memang TERBAIK kalau duduk kat tepi pantai. Hahahaha.




Inilah kami, senyuman memang tak pernah lepas dari wajah kami. Even tengah berduka pun, kami masih mampu tersenyum dan bersuka ria. Bukan kami ni tidak mempunyai perasaan tapi dengan cara itulah kami dapat mengubati luka lara dalam hati masing masing.

Kerana mereka juga buat ena tersenyum dan tidak mudah putus asa dalam kehidupan ni.



More Nyummy Here